kol. - Praha ...

Praha objektivem tajné policie

kol.
Rozebráno
351 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha Praha objektivem tajné policie přináší více než 200 stran unikátních, dosud nepublikovaných fotografií ze sledování prováděných komunistickou Státní bezpečností. Publikace představuje syrový obraz normalizační Prahy doplněný o odborné texty, včetně přehledného rejstříku a informací jak a proč kniha vznikla. To vše v dvojjazyčné, česko-anglické verzi.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kühle Blicke auf das Leben anderer

Das Prager Institut für das Studium totalitärer Regime hat ein Buch mit Bildern veröffentlicht, das die Beschattung von Regimekritikern durch die frühere kommunistische Geheimpolizei dokumentiert. Es sind Bilder, die keinerlei Emotionen ausdrücken und gerade deshalb auf unheimliche Weise das Wesen des Unrechtsstaats zum Ausdruck bringen.

Praha objektivem estébáků: šedivá, prázdná a statická

Na pomezí historického artefaktu a uměleckého díla se pohybuje publikace Praha objektivem tajné policie. Vladimír Bosák spolu s Ústavem pro studium totalitních režimů sestavil knihu věnující se pozapomínanému fenoménu nadvlády proletariátu v Československu - fotografiím sledovaných osob nepohodlných režimu. (...) Bravurní umělecký i historiografický záměr, který se slévá ve sled skvěle poskládaných fotografií. Jejich technická nedokonalost je logická, neostrost i neumné kompozice snímků vycházejí ze způsobu jejich pořízení. O to působivější však jsou. Někdy až mrazí z vědomí, že skutečně existovala doba, kdy je někdo nedobrovolně sledován při cestě na nákup, každý, s kým prohodí několik slov, se dostává do hledáčku vyškolených fotografů- slídičů a možnou další částí této publikace.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Praha objektivem tajné policie
Autor:
kol.
Nakladatel:
Ústav pro studium totalitních režimů
EAN:
9788087211113
ISBN:
978-80-87211-11-3
Doporučená prodejní cena:
390 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 288 stran, česky, anglicky
Rozměry:
22 × 21 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)
Jazyk:
česky, anglicky