Nacházíte se: Úvod> Oddělení> Zdraví a životní styl> Kuchařky a nápoje> Národní, regionální kuchařky>kniha Poklady klasické české kuchyně

Obálka titulu Poklady klasické české kuchyně

Poklady klasické české kuchyně

aneb Jak to ta babička tenkrát vařila

Roman Vaněk

Popis: 1× kniha, vázaná, 192 stran, 21 × 29,7 cm, česky - více

Běžná cena: 399 Kč
U nás ušetříte: 60 Kč (15 %)
Naše cena dnes: 339 Kč

Cena je včetně DPH 10 %
(Cena bez DPH činí 308 Kč)

Jaké bude vaše poštovné?
Zavřít

Poštovné

Pro zásilky po České republice si můžete vybrat z těchto způsobů doručení (ceny vč. DPH):

Česká pošta

Poštovné pouze 65 Kč - balík do ruky.

Kurýrní služba PPL

Poštovné pouze 65 Kč, doručení do 1 pracovního dne od expedice.

Osobní odběr

Nabízíme osobní odběr ve všech našich kamenných prodejnách (20 Kč). V centrálním skladu v Horoměřicích je vyzvednutí zdarma. Využít můžete také síť výdejních míst Zásilkovny (34 Kč).

Zásilky do zahraničí

Poštovné závisí na způsobu dopravy a hmotnosti zásilky. Cenu se dozvíte před dokončením objednávky.


Více o možnostech plateb a doručení

Mám zájem
Bude dotisk
Bude dotisk
Připravovaný dotisk, vyjde 31.10.2016.
Zde zjistíte dostupnost na prodejnách
Zavřít

Tento titul si můžete zakoupit i v těchto knihkupectvích (za běžnou cenu bez internetové slevy):

Knihkupectví Brno
Brno - Bohunice, OC Campus Square, Netroufalky 14-16, knihkupectvi.brno@kosmas.cz
Knihkupectví Hradec Králové
Hradec Králové, Mánesova 781/13, knihkupectvi.hk@kosmas.cz
Knihkupectví Cheb
Cheb, Kamenná 20, knihkupectvi.cheb@kosmas.cz
Knihkupectví Karviná
Karviná, OC Karviná, Nádražní 1939/4a, knihkupectvi.karvina@kosmas.cz
Knihkupectví Kolín
Kolín, Pražská 947, knihkupectvi.kolin@kosmas.cz
Knihkupectví Kutná Hora
Kutná Hora, Komenského nám. 683, knihkupectvi.kutnahora@kosmas.cz
Knihkupectví Olomouc
Olomouc, Ostružnická 329/14, knihkupectvi.olomouc@kosmas.cz
Knihkupectví Opava
Opava, Mezi Trhy 1, knihkupectvi.opava@kosmas.cz
Knihkupectví Ostrava
Ostrava, OC Avion,Rudná 114, knihkupectvi.ostrava@kosmas.cz
Knihkupectví Pardubice
Pardubice, Pernštýnské nám. 49, knihkupectvi.pardubice@kosmas.cz
Knihkupectví Plzeň - Klatovská
Plzeň, Klatovská 13, plzen.klatovska@kosmas.cz
Knihkupectví Plzeň - Borská pole
Plzeň, OC Borská pole, U letiště 2/1074, plzen.borskapole@kosmas.cz
Knihkupectví Praha - Nové Butovice
Praha 13, OC Galerie Butovice, Radlická 117, knihkupectvi.novebutovice@kosmas.cz
Knihkupectví Praha - Ruzyně
Praha 6, Fajtlova 1090/1, knihkupectvi.ruzyne@kosmas.cz
Knihkupectví Praha - Letná
Praha 7, Veverkova 16/1407, knihkupectvi.letna@kosmas.cz
Knihkupectví Praha - Karlín
Praha 8, Sokolovská 394/17, knihkupectvi.karlin@kosmas.cz
Knihkupectví Prostějov
Prostějov, Nám. T.G. Masaryka 125/15, knihkupectvi.prostejov@kosmas.cz
Knihkupectví Zlín
Zlín, J. A. Bati 5637, (areál Svit, budova č. 12), knihkupectvi.zlin@kosmas.cz

Stav skladu v knihkupectvích bez záruky, kontaktujte prosím knihkupectví a knihu si rezervujte.

Chystá se

Anotace

Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vánoční cukroví. Recepty v této kuchařce jsou jak složitější, tak zcela základní, včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo.

Chystá se

Roman Vaněk: Poklady klasické české kuchyně Připravovaný dotisk, vyjde 31.10.2016.

Zákazníci, kteří si koupili tento titul, koupili také

Poklady klasické české kuchyně

  • Nakladatel: Prakul
  • ISBN: 978-80-905048-0-6, EAN: 9788090504806
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 192 stran, 21 × 29,7 cm, česky
  • Rozměry: 21 × 29,7 cm
  • Rok vydání: 2011 (1. vydání)

Recenze

Recenze v Médiích

Invaze kuchyňských biblí

Kateřina Kadlecová, REFLEX, 11.12.2012
Tahle kniha je učiněným klenotem především pro masožravce mezi námi – s Romanem Vaňkem, ředitelem proslulého Pražského kulinářského institutu neboli Prakulu, na ní spolupracoval i restauratér Václav Frič, který v měsíčníku Apetit píše oblíbenou rubriku o mase, a šéfkuchař Prakulu Zdeněk Marcín. Skoro dvě stovky receptů představují poctivou klasickou školu našich babiček – a cholesterolu se meze nekladou. Na tuto populární a v oboru ceněnou kuchařku navázal Vaněk knihou Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb Dědictví našich babiček.

Podělte se s ostatními o svoje myšlenky:

Napsat vlastní recenzi

Uživatelské recenze

Průměrné hodnocení:

Funguje to!

ednajejenomjedna, 25.4.2013

(Toto je kvalitní recenze)
Zatim vse co jsme z teto knihy uvarili se povedlo a to nejsme zadni velci kuchari. Opravdu nejlepsi kucharka jakou mame doma.

Konečně opravdová kuchařka

Holeček Jiří, 20.10.2012

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
Konečně je na trhu kuchařka, kterou nespíchla nějaká "populární" osoba, ale opravdoví kuchaři. Obsahuje recepty na běžná jídla, která vaříme již tak nějak automaticky, ale najednou je můžeme oživit, změnit. Postupy jsou dobře popsány, suroviny běžně sehnatelné, žádné čárymáry. U každého jídla jsou další tipy na přípravu. Rozhodně doporučuji jako hlavní kuchařku do každé domácnosti a už se těším na pokračování.

Kuchařka roku?

Jitka, 1.6.2012

(Toto je kvalitní recenze - 1 hlas)
Koupila jsem kuchařku synovi, musím říci, že jsem ji předala s těžkým srdcem, vařím 30 let, kuchařky čtu ráda, tato je báječná i proto, že zasazuje recepty do souvislostí, kromě základního receptu, se dočtete i o výběru surovin a o tom jak řešit případné nesnáze, jaké volit přílohy i to jak je vyrobit - úžasná je kapitola o knedlících a jak na ně. Velmi jednoznačně jsou uvedena množství surovin v receptuře, nejsou zde žádná "asi","trochu" apod., která jsou často zavádějící. Kniha je základ pro začátečníky, ale i inspirace pro pokročilé, asi si ji koupím i do své kuchyně.

kuchařka

MM, 3.3.2012

(Toto je kvalitní recenze - 4 hlasy)
Tato kuchařka je nejlepší jaká u nás existuje.Všechny suroviny dostupné a známé.Jak je popsaný recept, pochopí i nezkušená a začínající kuchařka bez zkušeností. A navíc všechna jídla známá,dobrá a budete vidět, jak se vaří i jak vypadají na talíří. Moc se povedla a z vlastní zkušenosti doporučuji.Škoda, že je vyprodaná.Chtěla jsem ji ještě koupit neteřím.MM

Roman Vaněk

 
zavřít