Thomas Bernhard - Staří mistři

Staří mistři: Komedie

Nakladatel: Prostor 2004
Staří mistři

Staří mistři

267 Kč
Skladem
267 Kč
Staří mistři

Staří mistři

332 Kč
Rozebráno
332 Kč
pohlídat
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Poslední román slavného rakouského spisovatele Thomase Bernharda (1931–1989) představuje doslova sumu jeho vidění světa; jako by tu naposled rozehrál základní témata celého svého díla odkazující k nemilosrdné kritice současné společnosti. 2. vydání.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Do Starých mistrů jako by dal Bernhard veškeré své černobílé výkřiky – tentokrát ovšem surové a snad poprvé neztlumené přivíráním očí, kterými v jiných knihách čtenáře udržuje při životě. Již tolikrát zmiňovaná Bernhardova snaha přiblížit se svými texty natolik, že svému posluchači pomalu ubírá vzduch a nafukuje tak svá sdělení do dusivých rozměrů,...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Bernhard komiksový

Za setkání mistra přehánění s mistrem bagatelizování označuje zlínské nakladatelství Pavla Jungmanna první komiksový titul, který vydalo. V německé jazykové oblasti ceněný rakouský kreslíř Nicolas Mahler (1969), který má být oním mistrem v bagatelizování, do komiksu adaptoval prózu rakouského "mistra přehánění" Thomase Bernharda (1931–1989) Staří mistři. Odehrává se ve vídeňském Uměleckohistorickém muzeu, kde pravidelně v jednom ze sálů před obrazy sedává hudební filozof Reger. (...) Zato je namístě říct, že Mahler se s Bernhardem potkal, adaptoval jeho lamentační prózu střídmými prostředky a s vtipem. Černá, bílá, žlutá, zkratkovité tahy, jemné vizuální a vyprávěcí nápady, jež evokují repetitivnost textu, který česky vyšel poprvé v roce 1994 a jehož adaptaci před několika lety provedlo pražské Divadlo Komedie.

Thomas Bernhard a komiks? Funguje to!

Rakouský spisovatel a dramatik Thomas Bernhard platí v obecném povědomí za autora intelektuálně velmi náročného, rozhořčeného, hledajícího smysl existence. Občas se přitom zapomíná, že Bernhard uměl být i nesmírně vtipný – a právě komiks Bernhardova o dvě generace mladšího krajana Mahlera tento rys Bernhardovy tvorby skvělým způsobem připomíná.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Staří mistři
Autor:
Bernhard, Thomas
Nakladatel:
Prostor
Edice:
Střed
EAN:
9788072601202
ISBN:
80-7260-120-2
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Originál:
Alte Meister
Překlad:
Šplíchal, Bohumil
Popis:
1× kniha, vázaná, 240 stran, česky
Rozměry:
10,5 × 18 cm
Rok vydání:
2004 (2. vydání)