Art Spiegelman - Maus II.

Maus II.: Příběh očitého svědka. A tady začalo moje trápení

Nakladatel: Torst 1998
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Slavný comics Arta Spiegelmana je děsivým zobrazením holocaustu, které oslovilo miliony čtenářů po celém světě. Místo lidí vystupují v příběhu myši – odtud název knihy. Maus je jedním z děl současné světové literatury, které se snaží o to, aby lidé nezapomněli na to, co znamenal nacismus.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Druhý díl tohoto skvěle udělaného a napsaného komiksu mě snad oslovil ještě o trošku více než díl první. Tady už otec se synem probírá přímo jeho pobyt v Osvětimi a následné ukončení války a návrat "domů". Celkově komiksová forma sdělené útrap, bolesti a úskalí holocaustu a 2. SV je zde bravurně vykreslena a alegorie na myši a kočky je...
Více
Skvělá kniha ukazující hrůzy té doby. V comicsovém podání vše působí ještě hrozivěji než by působil text. Rozhodně stojí za přečtení.
Těžko soudit, zda je 'správné' či 'vhodné' zobrazovat dění tak hororové jako brutální období Holocaustu v podobě komiksu. Jedno se mu však upřít nedá - zabírá! Toto nesporně zdařilé dílo poskytuje velmi fundovaný, přitom čtenářsky nenáročně zpracovaný příběh, který s klidem můžeme považovat za reprezentativní; začteme-li se do autentických výpovědí...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Art Spiegelmann dokázal, že comics může podat i složité pravdy

(...) Také Maus, světově proslulý comics Američana Arta Spiegelmanna dostupný nyní v české verzi, se sice vrací k tématu holocaustu, není však dějepisnou výsečí rozkreslenou do obrázků a textově redukovanou na jednoduché věty v ´bublinách´. Potkáme se tu s velmi osobní výpovědí a ještě k tomu s literárním a výtvarným dílem, disponujícím promyšlenou vyprávěcí strukturou a podivuhodnou kresebnou technikou (například dvě časové roviny se prolínají v jediném políčku).

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Maus II.
Autor:
Spiegelman, Art
Nakladatel:
Torst
EAN:
9788072150649
ISBN:
80-7215-064-2
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
Maus II.
Překlad:
Fričová, Magdaléna, Macháček, Jan a Zavadil, Jiří
Popis:
1× kniha, brožovaná, 140 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
1998 (1. vydání)