Velký knižní čtvrtek a TV Vizina

/ Tomáš Weiss

Čtvrtek 20. března - den, kdy Kosmas vypustil ze skladů do knihkupectví tucet vybraných knih. Z nich byla polovina českých, přesněji čtyři české a dvě slovenské v českém překladu. V Městské knihovně v Praze ten den četli Irena Dousková, Juraj Červenák, Lucie Lomová a Miloš Urban. Chaim Cigan přes pozvání nedorazil. Vše uváděl Petr Vizina z České televize.

Další články

TV Kosmas

Pokračování Sin City na dohled

V létě přijde do kin pokračování komiks noir klasiky Franka Millera. Chandlerovské monology a osudové ženy, pro které se chlapi mydlej hlava nehlava. Radost pohledět!
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Samizdat - tvůrčí síla odporu

Pod tímto názvem probíhá od 14.3. do 18.4. výstava českého samizdatu v pražském Klementinu. Edukativní výstava, kde jsou k vidění jak samizdatové publikace, tak i psací stroje a cyklostyly, vznikla díky Národní knihovně ČR a knihovně samizdatů Libri prohibiti, která se na konci minulého roku stala památkou UNESCO.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Tomáš Halík získal prestižní Templeton Prize za rok 2014

Ta cena se uděluje už od roku 1973 a dostávají ji ti, kdo světu nějak výrazně prospěli ve sféře intelektuální a duchovní. První držitelkou byl matka Tereza, laureáty jsou například dalajlama, Solženicyn, Michael Novak, John D. Barrow...Není nic snažšího, než vzít nějakou z Halíkových knih do ruky....