Nakladatelství Pragma - 25 let

/ Tomáš Weiss

Nakladatelství, staré jako revoluce. Zaregistrováno navrátivším se emigrantem z osmašedesátého Robertem Němcem v prosinci 1989. Údajně jako číslo 2, za Českou expedicí Jaromíra Hořce, která však dnes už dávno neexistuje. Takže podle všeho nejstarší soukromé fungující nakladatelství po Listopadu 89.

Další články

TV Kosmas

AAA není jen autobazar...

...ale i právě dvacetiletá edice anglo-amerických autorů nakladatelství Argo. V roce 1994 ji založila původně odeonská redaktorka Eva Slámová. Ta, do své předčasné smrti, dotáhla edici až přes sto titulů (100. titulem byl Cave - Smrt zajdy Munroa). Edice pokračuje dál tempem čtyři a šest titulů ročně. Sledujte! Video i edici!
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Číst si Havla štafetově

Argo vydalo knihu Havel od Michaela Žantovského. Člověk by už musel být vážně oligo, aby to nevěděl - prostě propagace knihy šla jako po másle. V pátek 14. listopadu se z knihy četlo v pasáži Lucerna. Známé osobnosti i náhodní kolemjdoucí. Z povzdálí naslouchal i svatý Václav na chcíplém koni. Kdo chce, ten už dávno ví, jaké kurevské štěstí jsme měli, že byl u nás dramatik prezidentem.
 | vojtěch polák
TV Kosmas

Zvláštní druh zlatíčka tenhle Zlatan

Fotbalové memoáry jsou zpravidla na knižím trhu těmi komerčně úspěšnými tituly. Pro nakladatele i pro autora. Zlatan Ibrahimovič, švédský fotbalový internacionál, nebude výjimkou. Navíc - těžko hledat v současném fotbale někoho, kdo minimálně působí víc nadutě a kontroverzně a přitom prostě opravdu kopat do meruny umí. Zdá se, že jediný opravdový respekt má Zlatan k fandům.