Máte zablokovanou tvorbu? Je tady René Nekuda!

/ Na volné noze TV

Je jedním z mála lektorů, kteří se v Česku dlouhodobě věnují podpoře tvůrčího psaní a mají ho jako svou hlavní profesi. K psaní se přitom sám dostal náhodou ještě na střední škole, když vyhrál soutěž a strávil dva měsíce jako dopisovatel z Keni. Dnes pořádá úspěšné workshopy a je autorem Kreativního zápisníku i nového audio kurzu Tajemství příběhů: René Nekuda.

Další články

TV Kosmas

O thrilleru z úst povolaných - Cook, Mišani, Karika

O thrilleru jako žánru debatovali Robin Cook, autor proslulých detektivních románů na pokraji thrilleru z lékařského prostředí, Dror Mišani, literární teoretik z telavivské univerzity, sám literárně činný v žánru psychologického thrilleru, a slovenský spisovatel Jozef Karika, tvořící zejména mysterióznější thrillery, často zasazené do politické reality 90. let.
 | Svět knihy
TV Kosmas

Union Jack vlaje nad měnící se zemí

Británie je v očích mnoha Čechů stále „idylicky“ vnímána coby země Beatles, Bitvy o Británii, královské rodiny a Winstona Churchilla. Jenže současná realita je této vizi na hony vzdálená. I proto se Jiří Hošek svoji knihu rozhodl nazvat “Jiná Británie.” Spojené království je podle něj ale “jiné” i v tom, že Británie intenzivně hledá svou identitu, a brexit je vlastně jedním z „ventilů“ této snahy.
 | Český rozhlas, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Nová kniha Ivony Březinové o mládí, handicapu a lidech okolo

Všechno v nové knize Ivony Březinové www.bez- bot.cz začíná jako děsivé snové drama vážně zraněného mladého lyžaře Bena Brauna. Svět je pro něj najednou cizí, k realitě nelze dohlédnout, ze všeho vnímá pouze náznaky. Probuzení je ale ještě horší – Ben se musí vyrovnat s faktem, že přišel o obě nohy. Končí tím jeho život? Co bude dál?