Velký knižní čtvrtek - podzim 2018 za dveřmi

/ Tomáš Weiss

15 novinek se objeví 18. října v českých knihkupectvích. Info o knihách najdete na ww.velkyctvrtek.cz, setkat se s českými autory můžete 18.10. od 17 hod, v pražském UMPRUM a 25.10. od 17 hod. v brněnské Mahenově knihovně. V knižní kolekci je i kniha Vzduch je naše moře, což je komiks o historii československého letectví,

Další články

TV Kosmas

Film o prvním člověku na Měsíci má knižní předlohu

Před padesáti lety se půl miliardy lidí mačkalo u televizí, aby v přímém přenosu sledovali přistání posádky Apolla 11 na Měsíci. Krátce nato pronesl astronaut Neil Armstrong slavnou větu „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo,“ a počin, který se stal možná nejodvážnější výpravou od plavby Kryštofa Kolumba, byl tímto úspěšně završen. Stejně fascinující ale byla éra, která tomuto letu předcházela, a životní příběh člověka, jenž udělal na Měsíci první „lidský“ krok.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Setkání autorů knih Velkého knižního čtvrtku 18.10. v pražském UMPRUM

Ve čtvrtek 18.10. přichází do českých knihkupectví sestava 15 nových titulů. Ten samý den se od 17 hod. sejdou čtenáři s autory některých knih v pražském Uměleckoprůmyslové museum. Bude mezi nimi i Pavel Renčín, autor knihy Klub vrahů.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Motivation man uvádí......

Český překlad slovenského bestselleru z kategorie "čti jak se stát lepším člověkem". Prý je dobré nežít komplikovaně, ale jednoduše. Autor se jmenuje Dušan Kadlec, sám o sobě píše, že je optimista, snílek a bloger. Chce pomáhat na plné pecky.