A zase ty osvědčené rowlingovské kouzelnické hůlky

/ Vertical

Grindelwald (Johnny Depp) splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže...

Další články

TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek, podzim 2018: Hildur Knútsdóttir - Krvavá zima

Když se na Velký knižní čtvrtek objevila v Uměleckoprůmyslovém muzeu islandská spisovatelka Hildur Knútsdóttir, zdálo se, že do sálu vstoupila čtenářka young adult literatury a ne matka dvou dětí. Sympatická, mladistvá, s příjemnou energií. Ano, o knize Krvavá zima to nic vypovídat nemusí, ale potěší to. Za pomoc s překladem děkujeme Martině Kašparové.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Nastavená Lisbeth, proměněná definitivně v komiksovou hrdinku

Lisbeth Salanderová, hlavní postava slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného postmileniálního bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Lov na Vratislava Effenbergera

"Na počátku cesty tohoto filmu byla jedna myšlenka a jedna výzva. Myšlenka na „portrét“ nejvýznamnější (minimálně z komplexního a integračního hlediska) osobnosti československého poválečného surrealismu a výzva Lucie Králové a Petra Kubicy „udělat si“ v České televizi kreativní dokument." David Jařab o svém filmu o Vratislavu Effenbergerovi Lov na žraloka.