Setkání s Alenou Mornštajnovou nad Strašidýlkem Strášou

/ Tomáš Weiss, František Plzák

Když kniha pro děti, tak ideálním testem je setkání autorky s dětmi. To proběhlo v Městské knihovně na pražském Smíchově. A v letenském knihkupectví Kosmas se pak čtenáři setkali s autorkou, ilustrátorkou a také třemi herci, kteří se podíleli na audioverzi knihy.

Další články

TV Kosmas

Alena Mornštajnová o své první dětské (audio) knize

Strašení je vážná a zodpovědná práce. Je to zaměstnání jako každé jiné, a proto k němu potřebujete talent a vzdělání. A tak to strašidýlko Stráša, které se narodilo do rodiny s dlouhou strašidelnou tradicí, v životě vůbec nemá jednoduché. Všeho se totiž bojí. Tmy, zvuků, stínů, dokonce i svého vlastního jména. Stráša bude muset překonat sám sebe...
 | Tomáš Weiss, František Plzák
TV Kosmas

Islandský starosta za veselejší současnost - volte skutečné komiky!

Tak si představte, že na Islandu byl komik, který byl nevídaně populární. Měl svůj televizní pořad, vyhrával ceny a lidi ho měli rádi. Jenomže pak přišla v roce 2008 velká krize a na Islandu přestalo být veselo. Reykjavík, kde žije víc jak třetina obyvatelstva Islandu, se ocitl na pokraji bankrotu a přišly volby.
 | Skandinávský dům, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Netrpělivost srdce Stefana Zweiga v Národním

„Všechno začalo neobratností, naprosto nezaviněnou nehorázností...“ Anton Hofmiller, poručík od hulánů, posádkou v ospalém městečku v předvečer první světové války, je pozván na slavnostní recepci do domu pána z Kekesfalvy, místní honorace. Na této večeři vyzve k tanci jeho dceru, aniž tuší, že Edita je na nohou zmrzačena a téměř neschopna chůze. Hofmiller z domu zbaběle uteče, ale hned na druhý den se pokusí tuto více trapnou než skandální epizodu napravit.