Měsíc autorského čtení 2020: Radka Denemarková

/ Větrné mlýny

Radka Denemarková (1968) je od roku 2004 spisovatelkou na volné noze. To je v CZ velice radikální rozhodnutí. Zvlášť, pokud autorka nepíše ani románky pro dámy či slečny nebo nesestavuje knihy receptů na různé ala bažanty, ale píše takové knihy, jakou je třeba ta nebezpečně tlustá a nebezpečně náročná s názvem Hodiny z olova.

Další články

TV Kosmas

Nakresli mi Hawkinga a teorii všeho

Příběh Stephena Hawkinga (1942 - 2018) je příběhem geniálního vědce, který měl celý život před sebou, když o něj málem přišel. Příběh muže, jenž jako jeden z mála rozuměl zákonitostem vesmíru a přitom jeho samého zachránila „obyčejná" láska.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Číst Havla - Marek Eben čte ukázku z První zprávy o domácím vězení

Video-sešívaný deník Václava Havla pokračuje 15. částí. O domácím vězení čte ukázku z "První zprávy o mém domácím vězení" (Hrádeček, 6. ledna 1979) Marek Eben. A odedneška v kinech film Havel režiséra Slávka Horáka.
 | Knihovna Václava Havla
TV Kosmas

Rozhovor Jana Šulce s Vladimírem Mertou

Když Merta švejkuje...i tak by se mohl jmenovat Popelnicový román slovutného českého písničkáře, který právě vyšel. Proč ho Merta napsal? Je to čtení lidové a mravoučné? Je to haškovská férie nebo česká realita viděná z kotelen a od kuka-vozů?