Meltingpot 2020 - debata o cenách Litera

/ Meltingpot

Jako většina kultury i besedy Meltingpotu se letos odehrávají distančně, po skypu nebo zoomu. V jedné z nich debatuje kulturní redaktor Petr Vizina se spisovatelkou Biancou Bellovou, s nakladatelkou Markétou Hejkalovou a s literárními redaktory Zbyňkem Vlasákem a Pavlem Mandysem o letošních cenách Litera.

Další články

TV Kosmas

Czendlik zase zpovídá - vychází Uchem jehly 2

„Říká se o mně, že jsem bulvární kněz, ale snažím se jít tam, kde jsou lidi,“ říká lanškrounský farář mezi historkami ze své praxe. V Česku působí již více jak čtvrt století. V České televizi spolupracuje na pořadu Uchem jehly, kam si zve k rozhovoru hosty. Jeden z mnoha rozhovorů s ním vedla pro TV Noe Kateřinou Rýznarovou. V knihkupectvích se právě objevila kniha Uchem jehly 2.
 | TV Noe
TV Kosmas

CoronaCon 2.0: Jeff VanderMeer

Hostem druhého CoronaConu (on line cyklu rozhovorů a přednášek) byla i americká hvězda! Jeff VanderMeer je autor několika ceněných knížek, z nichž nejznámější bude nejspíš Anihilace, které se chopil Netflix. Posledním českým překladem je Finch.
 | Městská knihovna Praha
TV Kosmas

Měsíc autorského čtení 2020: Marcin Wicha

Marcin Wicha (1972) je varšavský prozaik, esejista, autor knih pro děti a grafik. Wichova první esejisticko-autobiografická kniha Jak jsem přestal mít rád design (2015) se věnuje dospívání v rodině architekta, který bojuje s komunistickou ošklivostí. Druhá, Věci, kterých jsem se nezbavil (polsky 2017, česky v překladu Barbory Kolouchové 2020), obrací pozornost k matce, když po její smrti uspořádává pozůstalost v jejím bytě. Kniha získala nejdůležitější polská literární ocenění.