Marco Jussiho Adler-Olsena zfilmován

/ Aerofilms

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahá až do České republiky.

 

Marco

269

Marco

199

Marco

299

Marco

296

Další články

TV Kosmas

Daniel Hradecký na Měsíci autorského čtení 2021

Narozen 1973 v Mostě. Absolvoval gymnázium v Litvínově. V letech 1994–2007 pracoval jako archivář Ústavu archeologické památkové péče severozápadních Čech. Píše poezii (Muž v průlomu, 2004; V cirkuse Calvaria, 2009; 64, 2013; Přibližování dřeva, 2019; XXX/Jezero, 2020) a prózu (Trosky jednoho deníku, 2016; Tři kapitoly, 2020).
 | Větrné mlýny
TV Kosmas

Jan Novák čte na Měsíci autorského čtení 2021 z rukopisu Těžký prachy

Nová kniha Jana Nováka by měla vyjít příští rok v Argu. Text by už rozepsaný před prvním dílem biografie Milana Kundery. Jan Novák se ho podle vlastních slov rozhodl dokončit předtím, než se zase na několik let bude věnovat Kunderovu životu ve Francii. Těžký prachy jsou zase Novákovou autobiografií a popisují část jeho amerického života.
 | MAČ, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Bohumil Kos se jako spisovatel inspiruje skutečnými příběhy a zážitky

"Vyrůstal jsem se ve Velké Hleďsebi, což je obec u Mariánských Lázní. Tady, na samém okraji obce, jsem prožíval dětství se svými rodiči a starší sestrou Vlastou a blízký les, rybník a opuštěná pískovna byly mým druhým domovem. Největším trestem pro mne byl zákaz jít ven, na rozdíl od sestry, kterou museli rodiče ven vyhánět." Bohumil Kos a jeho nová kniha humorných a laskavých povídek Housle v kravíně.