Chronologická mapa světových dějin, aktualizace 2022

/ nakl. Andělská křídla

Díky svému originálnímu zpracování najdete na jednom místě největší světové milníky v jednoduchém a přehledném chronologickém zobrazení. Získáte 6-ti metrovou originální mapu s jasným a uceleným přehledem o celosvětových dějinách. Posledních 6000 let lidských dějin.

Tato kniha je CHRONOLOGICKÁ MAPA a vychází z původní viktoriánské mapy, vydané roku 1890. Provádí čtenáře celou historií lidstva a ukazuje, co se kdy a kde dělo souběžně po celém světě a vše přitom doprovází ilustracemi mnoha hlavních událostí, objevů významných lidí.

 Mapa si ponechává původní viktoriánskou podobu, ale byla dovedena do dnešních dnů a rozšířena, takže tok času pokračuje až do dvacátého století, tedy až k současnosti.

 Jsou zde přidány nové mapky, tabulky a množství podivuhodných faktů a vyobrazení.

Kromě toho je na rubu CHRONOLOGICKÉ MAPY velké množství dalších informací o genealogii několika nejvýznamnějších národních dynastií a posloupnosti vládců.

 

Další články

TV Kosmas

Jón Kalman Stefánsson & Sigríður Hagalín Björnsdóttir na Měsíci autorského čtení 2022

Jón Kalman Stefánsson (1963) je momentálně nejoceňovanějším islandským spisovatelem a Sigríður Hagalín Björnsdóttir (1974) právě vyšel český překlad její knihy z roku 2020 Ohně. Láska a jiné katastrofy. V CZ vystoupili v rámci Měsíce autorského čtení, kde je Island letos hlavní zemí. Moderovala překladatelka Marta Bartošková. Festival probíhá ještě do konce července v Brně, Ostravě, Košicích , Prešově a Bratislavě, program na www.autorskecteni.cz
 | nakl., Větrné mlýny
TV Kosmas

Letem světem knižním veletrhem a festivalem Svět knihy 2022

Mezinárodní knižní veletrh a festival Svět knihy 2022 se povedl. A zdaleka nejen proto, že za čtyři dny přišlo 55 000 návštěvníků, což je rekordní návštěva. Téměř všichni - nakladatelé, spisovatelé, knihkupci i čtenáři - si unisono libovali, že letošní atmosféra byla nejlepší, co pamatují. Jen tak dál - víc festival, víc zeleně, možnost nejen vidět knihy a něco z programu, ale také "pobejt" s přáteli a známými. Tohle spojení knih a lidí má budoucnost.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Dva bratři, jedna žena, westernový román - Síla psa

Nové vydání románu, doplněné doslovem autorky Zkrocené hory Annie Proulxové, znamená návrat jednoho z nejvýraznějších a nejcharakterističtějších hlasů v literatuře o americkém Západě. Stejnojmenný film s Benedictem Cumberbatchem a Kirsten Dunstovou k vidění na Netflixu. Na festivalu v Benátkách získala režisérka filmu Jane Campionová Stříbrného lva za nejlepší režii.