Ženy v Bibli pohledem Jana Fingerlanda

/ dvtv

„Jaké byly biblické ženy? Ze situací vychází mnohem podnikavější, odvážnější a chytřejší než muži. Až tradice je k nim nespravedlivá,” říká novinář Jan Fingerland, autor knihy Hebrejky o biblických matkách, démonkách, královnách a milenkách.

Další články

TV Kosmas

Na vampýrskou akademii zaútočili smrtonosní Strigojové!

Studenti i profesoři se v pokračování Vampýrské akademie vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou před Strigoji v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější - jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj.
 | Rodaw z Knihánkova
TV Kosmas

Stovka přátel a známých vzpomíná na Anthonyho Bourdaina

Autorka knihy, Laurie Wooleverová, byla Bourdainovou asistentkou a spolupracovnicí, proto je ideálním člověkem na vyprávění Tonyho příběhu. Pro biografii požádala o rozhovor bezmála stovku lidí. Patří k nim jeho rodinní příslušníci, bývalí kolegové z kuchyně, novináři, umělci, šéfkuchaři a přátelé z televizního a produkčního štábu, který se podílel na tvorbě jeho pořadů. Jejich vyprávění a vzpomínky odhalují některé stránky této složité osobnosti, jež on sám před veřejností skrýval.
 | nakl. Slovart
TV Kosmas

Debata nejen nad anketou Knihy roku Deníku N

Jaké byly nejlepší knihy uplynulého roku a co výsledky ankety vypovídají o české literatuře? Podívejte se na debatu se zástupci českého knižního světa: Jovanka Šotolová, šéfredaktorka iLiteratura.cz, Milan Gelnar, ředitel nakladatelství Argo, Jakub Sedláček, šéfredaktor nakladatelství Paseka, Miroslav Balaštík, šéfredaktor nakladatelství Host. Moderuje Irena Hejdová, editorka kulturní rubriky Deníku N.