Tisková konference k edičnímu plánu Argo leden - červen 2023

/ nakl. Argo, ČTK

Spisovatelka Petra Hůlová promluví o svém novém románu Nejvyšší karta, který je tentokrát určen dospělým čtenářům. Televizní reportér a spisovatel Jakub Szántó představí Putinovu válku s podtitulem Ukrajinská kronika zpravodajů ČT, kteří dokumentují ruskou invazi na Ukrajinu. Překladatelka Anežka Charvátová přiblíží...

...knihu mladého senegalského spisovatele Mohameda Mbougara Sarra Nejzasutější vzpomínka na lidi, která získala v roce 2021 prestižní Goncourtovu cenu.
Dále představí redaktor Arga a překladatel Petr Onufer své stěžejní tituly, kterými jsou nový román Cormaca McCarthyho Pasažér, kterým se žijící klasik americké literatury vrací na scénu po šestnácti letech, další životopisnou knihu od Jana Nováka, tentokrát o šachovém velmistrovi Lubomíru Kaválkovi, Rozehraný život, a válečné projevy Volodymyra Zelenského Poselství z Ukrajiny, které už vešly do dějin.
A na závěr jeden z nejočekávanějších titulů roku 2023, Světlo v nás od Michelle Obamové, představí redaktorka Hana Zahradníková.

Další články

TV Kosmas

David Matásek utíká s audioknihou do divočiny

Ihned poté, co Christopher McCandless dostudoval vysokou školu, věnoval všechny své peníze na dobročinné účely, sbalil si věci a začal se toulat po Americe. Když v dubnu 1992 dorazil na Aljašku, opustil své auto, spálil hotovost, která mu ještě zbývala, a bez mapy a dalších pomůcek se vydal do divočiny – žít po vzoru Londona, Tolstého nebo Thoreaua. O čtyři měsíce později našli v rozbitém odstaveném autobuse jeho vychrtlé mrtvé tělo. Audio načetl David Matásek.
 | nakl. Tympanum
TV Kosmas

Petr Čornej uvádí život Jana Žižky na pravou míru

Jan Žižka se dnes i díky filmu Petra Jákla skloňuje ve všech pádech. S historikem Petrem Čornejem, jenž husitskému vojevůdci věnoval obsáhlou biografii, se bavíme o tom, kým tato historická osobnost skutečně byla.
 | Akordy Václava Hnátka, nakl. Paseka
TV Kosmas

Ten, který umí napodobit Foglara

Dostal nabídku napsat pokračování jedné z Foglarových knih a ihned zvolil Chatu v jezerní kotlině: „Když si ji člověk přečte ve správném věku, ovlivní ho to na celý život. Proč foglarovky baví děti dodnes? Asi rády čtou, že přátelství má smysl, že je správné pomáhat druhým,” říká spisovatel Petr Hugo Šlik. „Nechci psát knihy pro děti, ze kterých se pomrkává na dospělé. Přijde mi to nefér,” dodává.