Uvedení druhého rozšířeného vydání knihy Petra Placáka Fízl v Unijazzu

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Každá doba má svoje nešvary. K těm mnoha současným patří i bagatelizace normalizačního zla před rokem 1989. Petr Placák ve Fízlovi popisuje (a v rozšířeném vydání ještě popis doplňuje) svoji zkušenost se Státní nebezpečností před i po Sametu. A je to důležité a dobře napsané svědectví.

 

Fízl

448

Další články

TV Kosmas

Komplexní Kriegel

V dubnu uplyne 115 let od narození Františka Kriegla, který prožil jeden z nejspletitějších osudů mezi lidmi své generace. Už Václav Havel toužil po dobré knize o Krieglovi, historik Martin Groman ho nyní komplexně mapuje jako osobnost na 600 stranách očekávané monografie. Knihu Kriegel: Voják a lékař komunismu vydává Paseka ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů.
 | nakl. Paseka, Ústav pro studium totalitních režimů
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek už 23. března

Všech deset titulů je připraveno na den D Velkého knižního čtvrtku - jaro 2023. Tím je 23. března, kdy zajděte do knihkupectví a uvidíte vybrané knihy je na vlastní oči. Ten samý den ještě můžete v 17 hod. zajít do Knihovny Václava Havla v Ostrovní ulici v Praze a setkat se s většinou autorů a redaktorů. Na youtube kanále Velký knižní čtvrtek najdete s autory a redaktory také videa, kde knihy přestavují.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Jak se pere vznešenému světu špinavé prádlo

Mladičká Anka odjíždí ze Slovenska pracovat jako služka do panského domu v Praze. Toto třpytivé velkoměsto rakousko-uherské monarchie v sobě skrývá nadpozemský život, který ale Anka nikdy neokusí. Místo toho ji čeká služba v domě vysoce postaveného státního úředníka a jeho rodiny. Podle knihy Hany Lasicové Služka vznikl film. S Vicou Kerekeš, Zuzanou Mauréry, Aňou Geislerovou, Karlem Dobrým....