Zemřel Milan Kundera

/ Tomáš Weiss

Ve věku 94 let zemřel v úterý 11. července ve svém pařížském bytě Milan Kudera. Česko-francouzský autor světového věhlasu. Autor, o kterého se doma vede - a dál povede - vzrušená debata. Nad jeho knihami, nad jeho životem. Časem určitě i nad druhým dílem biografie Jana Nováka.

Další články

TV Kosmas

S investigativním novinářem Jaroslavem Spurným o jeho nové knize Nepohodlný policajt

Rozhovor Jáchyma Topola s investigativním novinářem Jaroslavem Spurným o jeho nové knize Nepohodlný policajt. Jde o příběh policejního důstojníka Zdeňka Macháčka, bojovníka proti drogovým bossům a ruským mafiím, posléze zatčeného kvůli vykonstruovanému obvinění. Devadesátá léta jako léta neklidu, korupce, zločinu, ale také jako úspěšná éra boje proti organizovanému zločinu.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Jan Šulc na Měsíci autorského čtení 2023

Už tradičně první měsíc prázdnin probíhá Měsíc autorského čtení. V Brně, Ostravě, Bratislavě, Prešově a Lvově pořádá nakladatelství Větrné mlýny. Hlavním hostem festivalu jsou tentokrát spisovatelé a spisovatelky z Norska. K nim samozřejmě do party jako tradičně patří autoři a autorky z CZ a SK. Program najdete na www.autorskecteni.cz
 | nakl. Větrné mlýny
TV Kosmas

Barbora Englischová pokřtila s Jaroslavem Duškem svojí knihu Luna z lůna 2

V pohodové atmosféře Divadla Kampa, s kmotrem knížky Járou Duškem a autorkou Bárou Englischovou o tom, jak naše děti (ne)vést a důvěřovat v jejich vnitřní sílu. Autorka knih Luna z lůna je publicistkou, mentorkou, certifikovanou koučkou a zakladatelkou projektu Detoxikuj život.