Měsíc autorského čtení 2023: Jan Novák

/ MAČ 2023

Jan Novák (1953) a jeho první veřejné vystoupení po smrti Milana Kundery. Takže trochu o Kunderovi, ale hlavně šachový mistr Kaválek a jeho Těžký prachy a další knihy.

Další články

TV Kosmas

Zajděte si do kina na Dvě slova jako klíč - stačí si koupit knihu

Volné pokračování diváckého hitu Úsměvy smutných mužů, v režii Dana Svátka, podle knihy Josefa Formánka, s Davidem Švehlíkem a Ivanem Fraňkem v hlavních rolích. Film Dvě slova jako klíč sleduje osudy různých lidí na několika kontinentech, které se postupně prolínají, a nakonec se spojí v jeden příběh. Strhující filmové obrazy vznikaly po celém světě, kromě Česka natáčel štáb také ve Francii, Dánsku, Indii, Himalájích, New Yorku, Japonsku nebo v Indonésii na ostrově Siberut.
 | Totalfilm, GEKKO
TV Kosmas

„Lepší je být optimista,“ říká Paul Wilson v rozhovoru s Jáchymem Topolem

O úskalích překládání Václava Havla, o tom, kam se propadá literatura i o silné kritice 'cancel culture' v současné Kanadě. S Paulem Wilsonem, legendárním hudebníkem z kapely Plastic People a také brilantním překladatelem a esejistou, hovořil Jáchym Topol.
 | Knihovna VH
TV Kosmas

Měsíc autorského čtení 2023: Karel Veselý a jeho Kov

„Metal je víra i zákon,“ stojí v anotaci posledního titulu. „Hlavní hrdina […] podle něj žije, i když svět okolo něj má trochu jiná pravidla. Má se přizpůsobit on, anebo je v pořádku neustupovat a řídit se vlastními pravidly? Jak se dá pohlížet na svět skrze ponurou mlhu bezútěšného black metalu? A může hudba změnit svět? Rozhovor s autorem vede Petr Vizina.