Česká inteligence 20. století v Knihovně Václava Havla

/ Knihovna VH

Jak vypadá česká inteligence a proč ji jako společnost vůbec potřebujeme, když z ní podle mnohých neplyne žádný hmatatelný užitek? Každý týden píše publicista a spisovatel Pavel Kosatík pro Deník N profily nejzajímavějších a ne vždy úplně známých osobností z nejrůznějších oblastí veřejného života. Prvních padesát textů vychází nyní knižně. Setkání s autorem, filozofkou a novinářkou Terezou Matějčkovou a novinářem a filozofem Petr Fischer moderuje Jáchym Topol.

Další články

TV Kosmas

100 let od narození Ester Krumbachové

Scenáristka, režisérka, kostýmní a scénická výtvarnice Ester Krumbachová (1923 -1996). Její nápady spoluurčovaly výsledný ráz filmových klenotů české nové vlny, jako jsou Démanty noci, Sedmikrásky, O slavnosti a hostech, Všichni dobří rodáci, Kladivo na čarodějnice nebo Valerie a týden divů. Jejím jediným režijním počinem se stal snímek Vražda Ing. Čerta, který nedávno připravila pro Studio Hrdinů režisérka a herečka Ivana Uhlířová.
 | Tomáš Weiss
TV Kosmas

Náčelník v Knihovně Václava Havla

Miloslav Nevrlý završuje devadesát let svého života v obdivuhodné fyzické i mentální kondici. V knižním rozhovoru rekapituluje své cesty a zážitky. Hovoří také o víře, o práci, o své rodině a přátelích. Zejména pak vzpomíná na výpravy do pustých hor. Večerem v knihovně VH hovořil s Alešem Palánem i Miloslavem Nevrlým Robert Tamchyna.
 | Havel Channel
TV Kosmas

Andrea Sedláčková v Show Jana Krause

K zatím nejúspěšnějším knihám letošní podzimního Velkého knižního čtvrtku patří kniha o Toyen od Andrey Sedláčkové. Ta přijala pozvání od produkce Show Jana Krause.