Kosmonaut z Čech v kinech

/ Tomáš Weiss

Po šesti měsících osamělé výzkumné mise na okraji Sluneční soustavy si astronaut Jakub Procházka (Adam Sandler) uvědomí, že manželství, které opustil, na něj po návratu na Zemi možná nečeká. Zoufale se snaží napravit vztahy se svou ženou Lenkou (Carey Mulligan), a tak mu pomůže tajemný tvor z počátku věků, kterého najde ukrytého v útrobách své lodi. Hanuš (s hlasem Paula Dana) se společně s Jakubem snaží přijít na to, co se pokazilo, než bude pozdě. Film v režii Johana Rencka.

Další články

TV Kosmas

Dobrá smrt je sakra aktuální téma neustále

Asistovaná sebevražda a eutanazie patří podle rozhodnutí několika příslušných soudů civilizovaných zemí k základním právům lidské bytosti. Moderní, a třeba říct že velmi nepřirozený civilizovaný svět, se nemůže k umírání ve věku supermoderní medicíny stavět jako za baroka.
 | Knihovna VH, Tomáš Weiss
TV Kosmas

V USA vyšla monografie Josefa Koudelky, v češtině vydá Torst letos v březnu

Dala ji dohromady kurátorka a profesorka katedry fotografie a nových zobrazování na New York Univerzity Melissa Harrisová. Na vizuálu knihy spolupracoval spolu s Josefem Koudelkou grafik a typograf Aleš Najbrt.
 | Aperture, Tomáš Weiss
TV Kosmas

Host Lucie Výborné: Filip Dřímalka a Budoucnost nepráce

Pomáhá různým firmám zavádět digitální inovace včetně AI. Filip Dřímalka je manažer zabývající se novými trendy a inovacemi, aktuálně vydal knihu Budoucnost nepráce. „Moderní technologie nemusí být strašákem, důležité je přijít na to, v čem spočívá moje přidaná hodnota,“ vysvětluje. Jaké dovednosti učí své dvě děti? A jak může každý využívat AI ve svůj prospěch?