Severský literární salón online: Mumínci na palubě Arga

/ Skandinávský dům

S překladatelkou ze švédštiny a editorkou Dagmar Hartlovou o nových vydáních knížek o mumíncích od finskošvédské autorky Tove Jansson, které aktuálně vycházejí v novém hávu a revidovaném překladu Libora Štukavce v nakladatelství Argo. V roce 2023 dosud vyšly: Čarodějův klobouk, Čarovná zima“ a Kometa.

Další články

TV Kosmas

Host Lucie Výborné: Kamila Hladká a její Lidi od kolotoče

Hostem je Kamila Hladká, literární dokumentaristka, knižní editorka. Napsala knížky o hornických vdovách nebo lidech od kolotočů. Kamila Hladká je knižní dokumentaristka a editorka. Kde končí dokumentaristika a začíná vztah s respondenty? Jak se autor takovému vztahu brání v zájmu své objektivity? A proč ji lidé od kolotočů už od dětství nejen bavili, ale taky rozesmutňovali?
 | Český rozhlas
TV Kosmas

Karikova Smršť v kinech

Mohou mít vinu na smrti čtyř lidí neznámé síly? Mysteriózní thriller s Annou Geislerovou a Tomášem Maštalírem podle knižního bestselleru slovenského spisovatele Josefa Kariky. Na divokých a mlžných silnicích v pohraničních horách se začne odvíjí děsivý příběh o větrném démonovi a záhadné postavě v černých šatech. V kinech od 4. dubna.
 | Bontonfilm
TV Kosmas

Voices of Meltingpot 2023: odborník na spánek Mathew Walker

Svůj dlouhodobý výzkum spánku na funkce lidského mozku Matthew Walker zúročil v knize Proč spíme, která se stala světovým bestsellerem. Momentálně působí jako profesor neurovědy a psychologie na Kalifornské univerzitě v Berkeley, je také zakladatelem a ředitelem Center for Human Sleep Science. Na mezinárodní scéně patří mezi vyhledávané řečníky a je nadšeným popularizátorem vědy.