Vilma Kadlečková

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Česká spisovatelka sci-fi a fantasy. Vlastním jménem Vilma Klímová absolvovala střední ekonomickou školu a obor vědecké informace a knihovnictví na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Studium zahradní architektury na MZLU Brno z rodinných důvodů nedokončila. Po letech strávených v Brně a kratším pobytu v Anglii žije v Praze. Počátkem 90. let...
Zobrazit celý text
Nahoru

Vilma Kadlečková v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Novinky z Arga na konci jara 2024

Český knižní trh produkuje denně 40 -50 titulů nejrůznějších žánrů. To je zhruba počet knih, který slušný čtenář přečte za rok. Ale nelekejte se - je v pořádku, že každého z nás několik tisícovek knih prostě mine bez povšimnutí. S těmi z Arga ale doporučujeme se alespoň blíž poznat.
Aktuality

Pár novinek z Arga - březen 2024

Sedmero knih, které vám mohou vstoupit do cesty, pokud jim to dovolíte. A pochopitelně dál platí, že Argo vydává pestře a dává knihám rozličných žánrů potřebnou péči.
Aktuality

Poslední letošní novinky z Arga

Poslední letošní novinkový přehled z nakladatelství Argo. Pokud by šlo o Vánoce, určitě stíháte koupit v knihkupectvích. Mnohá mívají otevřeno ještě na Štědrý den dopoledne. Ale jak známo, knihy se nekazí. Takže klid při výběru a šťastnou ruku.
Rozhovory

I fantastika může být literárně hodnotná

„Fantasy často nastoluje aktuální společenská témata dřív a ostřeji než klasická beletrie. Zaslouží si nebýt už vnímaná jako okrajový žánr,“ vysvětluje Jiří Štěpán, redaktor fantastiky v Hostu.
Ukázky

Hrozba, o které se mluví v össenských Knihách, je tady

Mycelium Vilmy Kadlečkové už prorostlo do české žánrové literatury a je připraveno kolonizovat další a další generace. Sága z 27. století vypráví o tom, jak lidé osídlili planety sluneční soustavy a začali navazovat kontakty s mimozemskými...
Zobrazit celý text
Aktuality

Žánrové Litery 2023: Šelma, Zen žen a Mycelium

Nejlepší tuzemskou detektivkou se podle cen Litera stal román Františka Šmehlíka Šelma. Cenu za fantasy žánr získala Vilma Kadlečková s osmým dílem ságy Mycelium. Literu za humoristickou knihu mají Martin Mach Ondřej a Lela Geislerová za seriál krátkých komiksových příběhů Zen žen.
Další články