Nejprodávanější tituly - leden 2011
druhá světová válka

Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě - 6%
Kniha zpracovává doposud neznámou problematiku pronásledování židovského obyvatelstva české i německé národnosti v bývalých pohraničních oblastech Československa v období, kdy byla tato území násilně přičleněna k třetí říši.
druhá světová válka

Nacionálněsocialistické pronásledování Židů v říšské župě

508 Kč
478 Kč
Němci - 11%
(1x)
Kniha byla napsána proto, že před českou veřejností je trvale zamlčována pravda o německé okupaci a genocidě českého národa, se kterou Němci začali zcela plánovitě již ve válce. V případě jejich vítězství měl být český národ vyvražděn.
druhá světová válka

Němci

126 Kč
112 Kč
Bratrstvo neohrožených - 11%
(4x)
Slavná literární předloha stejnojmenného televizního seriálu. Kniha vynikajícího historika sleduje osudy roty E armády USA od výcviku, vysazení v Normandii až po obsazení Hitlerova "Orlího hnízda".
druhá světová válka

Bratrstvo neohrožených

313 Kč
278 Kč
Svědek z cely smrti - 11%
(2x)
Autentický příběh dosud žijícího Bořivoje Bartoníčka, v době německého nacismu studenta a člena českotřebovské odbojové skupiny, který v naprosté izolaci strávil více než čtvrt roku v cele smrti, v těsném sousedství popravčí gilotiny.
druhá světová válka

Svědek z cely smrti

295 Kč
262 Kč
V pekle plynových komor - 11%
Autentické svědectví někdejšího člena židovského sonderkommanda v Osvětimi – jednoho z mála těch, kteří osvětimské peklo přežili, a jediného, kdo podal ucelenou pravdivou výpověď o smrticí mašinérii, které musel sloužit.
druhá světová válka

V pekle plynových komor

295 Kč
262 Kč
Velké dějiny zemí Koruny české XV.b - 6%
(1x)
Druhý svazek patáctého dílu Velkých dějin zemí Koruny české, který je věnován krátkému, avšak klíčovému období let 1938-1945.
druhá světová válka

Velké dějiny zemí Koruny české XV.b

757 Kč
712 Kč
Filozofové v battledresech - 11%
Publikace je věnována osudům příslušníků československé zahraniční armády na Západě, kteří byli zároveň absolventy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Válečné i poválečné osudy těchto mužů nelze žádným způsobem zobecnit - každý je jiný.
druhá světová válka

Filozofové v battledresech

126 Kč
112 Kč
Naše měna a peníze v zajetí politiky 1938-1947 - 11%
(2x)
Na pozadí politického boje se v knize odvíjí příběh obnovy čs. měny po 2. světové válce, která musela být reformována, aby hospodářské škody nenarůstaly.
druhá světová válka

Naše měna a peníze v zajetí politiky 1938-1947

234 Kč
208 Kč
Svědkové z továrny na smrt - 11%
(5x)
Členové zvláštního židovského oddílu, známého jako „sonderkommando“, byli jedi­nými očitými svědky masového vraždění ve vyhlazovacím táboře Osvětim-Brzezinka. Jejich autentická svědectví se stala základem pro tuto knihu.
druhá světová válka

Svědkové z továrny na smrt

358 Kč
318 Kč
Pachatelé, oběti a diváci - 11%
Jedna z nejuznávanějších historických prací, které se věnují problematice vyvražďování židovského obyvatelstva.
druhá světová válka

Pachatelé, oběti a diváci

242 Kč
215 Kč