Nejprodávanější e-knihy v roce 2012
poezie

Elegie - 20%
Pátá Ortenova básnická sbírka byla uspořádána těsně před básníkovou tragickou smrtí. Základní podobou Ortenovy poezie je plachá něha, s níž se chlapecký básník dorozumívá se skutečnosti, jíž je obklopen.
poezie
Ukázky

Elegie

49 Kč
39 Kč
Čítanka jaro - 20%
(1x)
První básnická sbírka Jiřího Ortena Čítanka jaro obsahuje verše naplněné touhou po bezprostředním dětském vnímání světa, po bezpečí s matkou i v matce.
poezie
Ukázky

Čítanka jaro

49 Kč
39 Kč
Máj - 20%
(2x)
Máj je lyrickoepická skladba Karla Hynka Máchy vydaná roku 1836. Bývá považována za vrcholné dílo českého literárního romantismu.
poezie
Ukázky

Máj

99 Kč
79 Kč
Host do domu - 20%
Wolkerova sbírka je prototypem tzv. poezie prostých věcí, patrný vliv vitalismu a naivismu. Přináší chlapecký, láskyplný pohled na svět, harmonii, zlidštění a zdůvěrnění.
poezie
Ukázky

Host do domu

49 Kč
39 Kč
Nástin dějin evropského verše - 20%
(1x)
Kniha má za cíl komparativně postihnout dějiny evropského verše. Práce nezabírá jen široký geografický prostor, ale je cenná i svým rozměrem časovým – věnuje se evropskému verši od jeho počátků v antice až k volnému verši.
poezie
Ukázky

Nástin dějin evropského verše

121 Kč
97 Kč
Dvojité dno - 20%
(2x)
Sbírka kultovního básníka. Básně a zápisky veršem převážně z roku 2009 a první poloviny roku 2010.
poezie
Ukázky

Dvojité dno

129 Kč
103 Kč
Doupě latinářů - 20%
Bizarní, zdánlivě prozaická kniha přináší gnómické texty s hrdinným Bedřichem či dehonestovanými velikány českých duchovních dějin. Nové, opravené a výpravné vydání.
poezie
Ukázky

Doupě latinářů

95 Kč
76 Kč
Král Lávra - 20%
Klasická parafráze pohádky cizího původu o králi Midasovi s oslíma ušima, obsahující narážky na dobovou situaci, tupost, omezenost, zlobu panovníka. Báseň si nese formu parodie historií o hodných panovnících a jejich často nelítostných činech.
poezie
Ukázky

Král Lávra

49 Kč
39 Kč
Zimohrádek - 20%
Inovované vydání nejslavnější sbírky žijící legendy českého básnictví, která je zároveň skutečným skvostem tuzemské poezie XX. století.
poezie
Ukázky

Zimohrádek

104 Kč
83 Kč
Ženy & Muži - 20%
(1x)
Dvěma pokoutně vydanými sbírkami poezie Ženy a Muži se Paul Verlaine krátce před svou smrtí zařadil mezi největší básnické pornografy všech dob.
poezie
Ukázky

Ženy & Muži

50 Kč
40 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 35 položek
1 2 3 4 > >>