Nejprodávanější tituly v roce 2012
filosofie a náboženství

Moderní svět v zrcadle literatury a filosofie - 6%
(1x)
Různorodost tradic, na nichž spočívá evropská kultura, reflektuje evropské myšlení přinejmenším od dob modernismu. Kniha přináší mimo jiné i obecnější úvahy o smyslu a metodě humanitních věd na počátku 21. století.
filosofie a náboženství

Moderní svět v zrcadle literatury a filosofie

252 Kč
238 Kč
Svatý Augustin
Autor se zabývá Augustinovými snahami o syntézu křesťanství a antiky, jeho názory na vztah jednotlivce k církevní instituci, zdůrazňuje jeho chápání lidské svobody a nutnosti aktivity a mravní zodpovědnosti každého jedince.
filosofie a náboženství

Svatý Augustin

134 Kč
Modlitba argentinských nocí - 11%
(3x)
Nebudu nikdy dobrým teologem, pokud budu jen studovat názory jiných, psát vybroušené rešerše a nikdy nepocítím žízeň živé bytosti po Bohu. Pokud budu svět zkoumat jen z vnějšku, jako nezávislý a nezaujatý novinář, nikdy jej nepostihnu.
filosofie a náboženství

Modlitba argentinských nocí

151 Kč
134 Kč
Černé libido - 11%
(1x)
Závěrečná autorova parodie psychoanalýzy, postmoderní filozofie a intelektuálského žvástu.
filosofie a náboženství

Černé libido

162 Kč
144 Kč
Tao te ťing  (váz.) - 11%
(5x)
Základní text taoismu, jenž patří více než dva tisíce let k hlavním zdrojům čínského myšlení. Je nejčastěji překládaným čínským textem do západních jazyků a dnes je považován za jedno z klíčových děl světové filosofie.
filosofie a náboženství

Tao te ťing (váz.)

295 Kč
262 Kč
Osmnáct století Izraele - 11%
(2x)
Autor, odborník na problematiku židovské historie, stručně a poutavě líčí dějiny Židů na území Izraele, od zkázy druhého (Herodova) Chrámu až po 19. století a vznik sionistického hnutí.
filosofie a náboženství

Osmnáct století Izraele

206 Kč
183 Kč
Antropologie a problémy moderního světa - 11%
(1x)
Text publikace tvoří tři přednášky, které francouzský lingvista, filozof, etnolog a antropolog Claude Lévi-Strauss proslovil při své čtvrté návštěvě Japonska na jaře roku 1986 v Tokiu.
filosofie a náboženství

Antropologie a problémy moderního světa

135 Kč
120 Kč
Bůh a člověk hledající smysl - 11%
(1x)

Psychiatr a neurolog V. E. Frankl a židovský teolog P. Lapide vedli v roce 1984 ve Vídni mezioborový dialog o spáse a uzdravení člověka. Výsledky jejich diskuze doposud nebyly publikovány.

filosofie a náboženství

Bůh a člověk hledající smysl

122 Kč
108 Kč
Úvahy nad Tórou - 20%
(5x)
Úvahy nad Tórou – komentáře k biblickým Pěti knihám Mojžíšovým od jednoho z nejvýznamnějších novodobých izraelských náboženských filozofů – Ješajahu Leibowitze (1903–1994) v překladu Leo Pavláta.
filosofie a náboženství
Ukázky

Úvahy nad Tórou

119 Kč
95 Kč
Jak se dělají filosofie - 11%
Autorova důslednost a systematičnost zde nevyúsťuje ve vytvoření jiného, dalšího systému. Ukazuje, že skutečné myšlení začíná právě tam, kde opouští systémy, definice, přihrádky a jiné „strnulé formy.
filosofie a náboženství

Jak se dělají filosofie

223 Kč
198 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 628 položek
<< < 1 2 3 4 .. 63 > >>