Nejprodávanější tituly - červenec 2014
umění

Jiří Brdečka
Kniha Jiří Brdečka představuje slovem a obrazem život a mnohostranné dílo jednoho z nejvýraznějších tvůrců českého filmu 20. století Jiřího Brdečky (1917–1982).
umění

Jiří Brdečka

1 341 Kč
Posvátná geometrie
Geometrie, aritmetika, hudba a kosmologie - čtvero velkých svobodných umění. Tvoří zárodek základních univerzálních jazyků a nalézáme je prakticky ve všech známých kulturách.
umění

Posvátná geometrie

203 Kč
Rozmarná léta
(2x)
Ve vzpomínkovém vyprávění Jiří Menzel popisuje své dětství a formující kulturní zázemí pražské měšťanské rodiny; studium na FAMU a okolnosti svého rozhodnutí pro film navzdory tomu, že jeho původní láskou bylo divadlo...
umění

Rozmarná léta

449 Kč
Czech Photography of the 20th Century - 49%
Czech Photography of the 20th Ct., published simultaneously in Czech and English versions, is the first book to present the main trends, figures, and works of Czech photography. E-PHOTO evaluated the book as THE MOST INFLUENTIAL PHOTOGRAPHY SOURCES 2010.
umění

Czech Photography of the 20th Century

1 320 Kč
679 Kč
Okamžik rozhodnutí. Rozhovory o umění - 60%
(1x)
Jednačtyřicet rozsáhlých portrétních interview - brazilský architekt Oscar Niemeyer, německý malíř Neo Rauch, jeho čínský protějšek Zhang Xiaogang a další.
umění

Okamžik rozhodnutí. Rozhovory o umění

134 Kč
53 Kč
Architekti SIAL
(1x)
Kniha přináší přehled díla pětadvaceti architektů legendárního libereckého ateliéru. Mezi dvěma kritickými úvahami docentky Any Miljacki a profesora Rostislava Šváchy najdete podrobný výčet prací a čtrnáct krátkých rozhovorů.
umění

Architekti SIAL

269 Kč
... 50
Obsáhlý katalog vydaný ke stejnojmenné výstavě ze sbírek GKK u příležitosti 50. výročí založení galerie.
umění

... 50

432 Kč
Esej o typografii
(2x)
Eric Gill rozpracoval několik abeced (z jedné z nich se nakonec stala Perpetua) a také formuloval zásady, které později sebral do svého slavného „Eseje“.
umění
Ukázky

Esej o typografii

261 Kč
Hieronymus Bosch – Zbožný pohan?
Mojmír Grygar, historik, teoretik umění a publicista, přináší nový pohled na osobnost a dílo malíře Hieronyma Bosche, proslulého fantastickými výjevy pekla, ráje i pozemského světa.
umění

Hieronymus Bosch – Zbožný pohan?

441 Kč
Jasan Burin architekt: Jistoty a pochyby

Kniha sleduje životní osudy a dílo česko-amerického architekta Jasana Burina (1929). The book traces the life and work of Czech-American architect Jasan Burin (1929).

umění

Jasan Burin architekt: Jistoty a pochyby

621 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 165 položek
<< < 1 2 3 4 .. 17 > >>