Jiří Menzel

Přihlašte se nebo registrujte a přidejte si autora do oblíbených.
Nahoru

Jiří Menzel v Oko Magazínu OKO

Aktuality

Zdaleka nejen Hrabalův filmař - zemřel Jiří Menzel

Když Jiří Menzel získal v Los Angeles Oscara za film Ostře sledované vlaky, byl v devětadvaceti letech nejmladším režisérem v historii kategorie zahraničních filmů. Od té doby natočil řadu legendárních filmů, především na náměty Bohumila...
Zobrazit celý text
Aktuality

Co si přečíst k Bohémě Terezy Brdečkové a Roberta Sedláčka

Po Českém století se režisér Robert Sedláček pustil do další výchovy Čechů, Moravanů a Slezanů prostřednictvím TV obrazovky. Šestidílná Bohéma se týká ohledávání odolnosti a charkterů herců a lidí od filmu pod tlakem totality. Protože nejde...
Zobrazit celý text
Rádio Kosmas

Menzel vypráví o Menzelovi

Rozmarná léta hrabalovského a vančurovského režiséra. Filmový kouzelník Arnoštek. Herec ze Hry o jablko.Spolu s Milošem Formanem ve světě nejznámější český režisér. Napsal a teď už i namluvil svoje paměti - zatím do roku 1988. Krátká ukázka - vzpomínka na Rudolfa Hrušínského.
Aktuality

333 stříbrných stříkaček stříkalo přes 333 stříbrných střech

333 je televizní literární revue. Pánové Jan Schmid a Jan Lukeš ji tentokrát věnovali převážně Hrabalovi. Taková je doba! Tohle jaro je prostě Hrabalovo. Podívejte se, co o Hrabalovi říká Jiří Menzel, Václav Kadlec, Petr Kotyk nebo Pavel Řezníček.
Recenze

Knižní pól Zdenko Pavelky

Informace o knihách s názvem Knižní pól vysílá každou sobotu v rámci Víkendové přílohy Český rozhlas 3 - Vltava. S laskavým svolením autora přinášíme se zpožděním jejich textovou podobu.
Aktuality

Připravte se na Rok Hrabala a Rok Koláře

Příští rok bude česká literatura slavit dvě "stoletá" výročí. V roce 1914 se narodili Bohumil Hrabal a Jiří Kolář. Nejvyšší čas zodpovědně se připravit samostudiem.
Další články