Nejprodávanější tituly - srpen 2014
poezie

Kosmické záření
Do této knihy je zahrnuto sedm ze dvaceti básnických sbírek, z nichž šest bylo sepsáno do 36 let autorčina života, sedmá pak v průběhu dalších šestnácti let a je věnována manželovi.
poezie

Kosmické záření

134 Kč
Nabíledni prázdno
(3x)
Kniha významné české básnířky (1946–2013) shrnuje její verše z pozůstalosti, obsáhlou fotografickou část, mapující autorčinu životní cestu v letech 1963 až 2013, a všechny rozhovory, které ve svém životě poskytla.
poezie

Nabíledni prázdno

169 Kč
Nicoto, zmiz
(1x)
Český výbor z básnické tvorby Krzysztofa Lisowského (1954), krakovského básníka, esejisty, redaktora, fejetonisty. Od svého debutu vydal na třicet knih, toto je jeho první česká knižní publikace, obsahující také četné “české” motivy.
poezie

Nicoto, zmiz

89 Kč
V kruhu
Dostává se nám do rukou čtvrtá sbírka lyrických básní Jindřicha Valenty V kruhu napsaná v podobném duchu jako předchozí sbírky, psaná volnými verši, mezi něž jsou občas velmi citlivě zasazeny rýmy.
poezie

V kruhu

162 Kč
Volný způsob
(1x)
Sbírka Volný způsob shrnuje dosud nevydané básnické soubory a cykly Josefa Jandy, které vznikaly od poloviny sedmdesátých do konce osmdesátých let minulého století. Jako komplementární ilustrační doprovod byly zařazeny koláže.
poezie

Volný způsob

314 Kč
Vypůjčeno & Okopčeno
Pobaveno & Odhloubáno, mohlo by se také říct po dočtení sbírky Pavla W. Petkova Vypůjčeno & Okopčeno, která se snaží pozměnit zažité představy o verších a poezii.
poezie

Vypůjčeno & Okopčeno

116 Kč
Zpěvy a žalmy podzimu
(2x)
Marie Noel, vlastním jménem Marie Rouget (1883-1967) francouzská básnířka a spisovatelka pocházela z velice vzdělané, ale jen málo věřící rodiny. V roce 1962 obdržela za své dílo od Francouzské akademie Velkou cenu za poezii.
poezie

Zpěvy a žalmy podzimu

288 Kč
A la these
Básně národního porozumění.
poezie

A la these

131 Kč
Básně III

Třetí svazek uzavře soubor, jímž Česká knižnice představí podstatné básnické knihy Vítězslava Nezvala, který se dosud nedočkal kritického vydání.

poezie

Básně III

314 Kč
Cantos I.
(1x)
První část Poundovy životní básnické skladby Cantos, jejíchž sto sedmnáct zpěvů psal přes padesát let. V Cantos chtěl Pound po Homérovi, Vergiliovi a Dantovi vypsat sumu našeho věku, tradice a přítomnosti.
poezie

Cantos I.

361 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 87 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 .. 9 > >>