Nejprodávanější tituly - leden 2015
česká společnost a politika

Na konci bezstarostnosti - 11%
Významný český politolog reaguje souborem originálních esejů na krizi Evropy a oslabení Západu a výzvy, před kterými stojí naše evropská společnost.
česká společnost a politika

Na konci bezstarostnosti

179 Kč
159 Kč
Obrana ústavnosti. Česká otázka v postnacionální Evropě - 11%
Jak může znít v evropsky integrované a globálně provázané společnosti na počátku 21. století ona Česká otázka, která po dvě staletí definovala náš politický i sociální vývoj a jejíž součástí vždy bylo i postavení naší země a národa v Evropě?
česká společnost a politika

Obrana ústavnosti. Česká otázka v postnacionální Evropě

261 Kč
232 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
česká společnost a politika

České snění

403 Kč
358 Kč
Labyrintem revoluce - 11%
(1x)
Historik Jiří Suk v knize Labyrintem revoluce: Aktéři, zápletky a křižovatky jedné politické krize pojednává o československé listopadové revoluci roku 1989 syntetickým způsobem, na základě důkladného studia, s kritickým nadhledem.
česká společnost a politika

Labyrintem revoluce

537 Kč
478 Kč
Moc nemocných - 11%
(1x)
Brilantně napsané sarkastické vtipné profily největších afér/osobností. Od Jakeše a Havla přes Klausovo pero, Paroubka, Grosse, Koženého, Nečase/Nagyové, Čunka a dalších.
česká společnost a politika

Moc nemocných

269 Kč
239 Kč
Úsvit - 6%
(2x)
Kritika současného politického systému. Původ a zdroj jeho nedostatků - korupce, rozpočtového populismu, vedoucího k rostoucímu zadlužení veřejných financí, nestability vlád vzniklých z voleb organizovaných na principu poměrného zastoupení,...
česká společnost a politika

Úsvit

169 Kč
159 Kč
Česká republika a Evropská unie - 20%
Publikace se zabývá vztahy mezi Českou republikou a Evropskou unií.
česká společnost a politika
Ukázky

Česká republika a Evropská unie

89 Kč
71 Kč
Dočasná stabilita? - 11%
Autoři se v knize zaměřili na dva provázané cíle. Prvním bylo vysvětlení toho, proč jsou čtyři politické strany (ČSSD, KDU-ČSL, KSČM a ODS) opakovaně a dlouhodobě volebně úspěšné, což jim garantuje kontinuální zastoupení v českém parlamentu; ...
česká společnost a politika

Dočasná stabilita?

305 Kč
271 Kč
Jak se zavírají tuneláři - 20%
(1x)
Bývalý policista a vyšetřovatel hospodářské kriminality Máte před sebou jedinečnou výpověď muže, bývalého vyšetřovatele hospodářské kriminality, mezi jehož případy patřila i veleslavná česká kauza Viktora Koženého.
česká společnost a politika
Ukázky

Jak se zavírají tuneláři

149 Kč
119 Kč
Jak vydržet vazbu - 11%
Naturalistický a bez příkras vykreslený obraz prostředí, o němž všichni víme, že existuje, ale málokdo doopravdy tuší, jak to tam ve skutečnosti vypadá.
česká společnost a politika

Jak vydržet vazbu

135 Kč
120 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 26 položek
1 2 3 > >>