Po létech léčby byla autorka, Antonie Krzemieňová, postavena před rozhodnutí. Má být co dva roky na operačním sále a v mezidobí užívat prášky proti bolesti? Nebo existuje jiná možnost a lze se vyvarovat závislosti na lécích?
Walther Bühler, anthroposofický lékař podává v duchu poznatků Rudolfa Steinera anthroposofický pohled na člověka a působení duše v tělesné trojčlennosti.
Kniha je vhodná nejen pro milovníky čínské kuchyně, ale zejména napomůže laikům rychle se v čínské kuchyni zorientovat a pochopit skladbu potravin s ohledem na jejich zdraví.
Malý měkký míč je velmi oblíbenou cvičební pomůckou, jejíž využití se uplatní nejen při posilování svalů při cvičebních aktivitách, ale především v rehabilitaci, kde může pomoci zpevnit svaly pánevního dna a uvolnit bolesti zad.
Kniha pojednává nejen o samotných potravinách a nápojích (najdeme zde kapitolu o kávě, víně, pivu atd.), ale i o jednotlivých složkách výživy člověka, které mají vliv na jeho zdraví.
Přínosem cvičení na balanční plošině je možnost pozitivně ovlivňovat rozvoj rovnováhy, správnou funkčnost kloubních struktur, cílenou centraci kloubů, především páteře a kyčlí, a vlastní nácvik optimálního držení těla.
Komunikace představuje jednu z nejdůležitějších lidských schopností. K tomu, aby člověk s ostatními lidmi mohl komunikovat, potřebuje dobře rozvinutou komunikační schopnost. Její narušení jsou mnohdy překážkou v edukaci a socializaci jedince.
Kniha seznamuje čtenáře s teoretickými a praktickými základy, potřebnými nejen při praktikování shiatsu, ale i dalších disciplín, které vycházejí z čínské medicíny.
Tato kniha vznikla jako učební pomůcka pro studenty a absolventy kvalifikačních masérských kurzů. Kromě vlastních postupů při klasické masáži s bohatou fotodokumentací v ní zájemci najdou i další, pro ně velmi užitečné informace.
Kniha je základním přehledem používaných osteopatických technik v oblasti pohybového aparátu cílené na diagnostiku a terapii kloubních struktur a svalů.
Systém biochemických solí je jasný logický koncept odpovídající pravidlům fyziologie a patofyziologie, na němž si lze poměrně snadno osvojit komplexní přístup a homeopatickou metodu.
Prolnutím románu a literatury faktu získává čtenář přehled o složitém vývoji a prosazení zcela nových myšlenek v oblasti vědy, výzkumu, umění a zdraví. Sleduje sílu a vliv primárně energeticky nezdrojové informace uměleckého díla na člověka.
Druhý díl plynule navazuje na díl první. Obsah knihy čtivou formou zavede čtenáře na dobrodružnou cestu výzkumu a příběhu nového fenoménu v umění i medicíně.
V kuchařce najdete recepty, které rodinný tým připravoval na kurzech živé stravy v letech 2013–2016 a jež za tu dobu navštívilo mnoho lidí ze všech koutů naší země i ze Slovenska.