Nejprodávanější tituly v roce 2016
první světová válka

Přišel befel od císaře pána - 6%
(1x)
„Nestřílejte, tady jsme my, osmnáctý!“

Unikátní kompozice z deníků, pamětí a korespondence českých vojáků z první světové války, doplněná svědectvími jejich příbuzných v zázemí a deníkem novináře Jana Herbena.
první světová válka
Ukázky

Přišel befel od císaře pána

423 Kč
398 Kč
Stopa legionáře II. - 6%
(1x)
Na komiksovou knihu Stopa legionáře, která mapuje historii československých legií za první světové války, navazujeme volným pokračováním s podtitulem Osudy. Najdete v ní osudy dvaceti známých legionářů, které jsou vždy popsány ve stručném životopisu.
první světová válka
Ukázky

Stopa legionáře II.

338 Kč
318 Kč
Zánik křižníku Zenta
(1x)
Se jménem křižníku Zenta se čtenář v dnešní námořní literatuře setkává jen zřídka. Jeho potopení před sto lety, tehdy ještě za c. a k. monarchie, bylo označováno za tragedii, ale dnes se zmiňuje spíše jen jako úvodní episoda ze začátku 1. svět války.
první světová válka

Zánik křižníku Zenta

242 Kč
Špion, jemuž nevěřili - 11%
(1x)
Kniha pamětí generála Františka Moravce zachycuje fascinující životní příběh československého důstojníka, jehož válečné osudy začaly v roce 1915 odvodem do rakousko-uherské armády.
první světová válka

Špion, jemuž nevěřili

224 Kč
199 Kč
Vítězové a poražení - 11%
(1x)
Kniha se snaží z hlediska vnitřních i širších mezinárodních souvislostí osvětlit mocenské příčiny historických událostí rozpoutané první světovou válkou.
první světová válka

Vítězové a poražení

359 Kč
319 Kč
Hermann Göring : Stíhací eso 1. světové války - 11%

Hermann Göring je spojován především se skutky a zločiny, které spáchal v letech 1933–1945 jako jeden z nejvyšších představitelů třetí říše, avšak jeho činnost za první světové války byla přehlížena.

první světová válka

Hermann Göring : Stíhací eso 1. světové války

359 Kč
319 Kč
S odvahou v srdcích - 11%
Centrum české historie, o.p.s., připravuje k vydání obsáhlou dvoudílnou publikaci známého badatele a publicisty Zbyňka Miloše Dudy S odvahou v srdcích – Tragické konce legend českého vojenství a politiky.
první světová válka

S odvahou v srdcích

351 Kč
312 Kč
Češi v 1. světové válce, 2. díl - 11%
Druhý díl projektu je věnován válečným zážitkům českých vojáků na frontách Rakouska-Uherska za 1. světové války a líčení jednotlivých válečných tažení Rakouska-Uherska na válčišti v Srbsku, Černé Hoře, Rusku, Rumunsku, Jadranu a Itálii.
první světová válka

Češi v 1. světové válce, 2. díl

279 Kč
248 Kč
První světová válka 1914-1918 / Die Erste Weltkrieg
První světová válka byla obdobím, které nejen výrazně poznamenalo osudy mnoha jednotlivců, ale také celých států. Latentní animozity mezi některými státy vypluly napovrch a zintenzivnily se i vnitřní rozpory, zejména v mnohonárodnostních státech.
první světová válka

První světová válka 1914-1918 / Die Erste Weltkrieg

354 Kč
Novodobí husité - 11%
Kniha zpracovává historii československých vojenských jednotek jako součásti ruské armády od vzniku až do rozhodnutí o jejich stažení pres Vladivostok do Francie.
první světová válka

Novodobí husité

125 Kč
111 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 21 položek
1 2 3 > >>