Nejprodávanější tituly - prosinec 2017
společenské vědy

Šáhinšáh - 11%
(2x)
Ryszard Kapuściński s chirurgickou přesností popisuje, jak samolibost „krále králů“ dovedla krok za krokem Írán až k revoluci. I proto kniha není jen „o Íránu“ a „o šáhovi“, ale především o mechanismu revoluce kdekoli na světě.
společenské vědy

Šáhinšáh

359 Kč
319 Kč
Boží blud - 11%
(4x)
Když známý britský evoluční biolog Richard Dawkins vydal v roce 2006 knihu The God Delusion, okamžitě tím rozpoutal živou diskusi ve sdělovacích prostředcích i na Internetu.
společenské vědy

Boží blud

359 Kč
319 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
společenské vědy
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Středověk v nás - 6%
(2x)

Autor na příkladech středověkého a současného vnímání času, prostoru, prožívání dětství a stáří, eschatologie, vztahu k penězům a k uzavírání manželství, jak mnoho mají lidé současnosti společného s lidmi středověku.

společenské vědy

Středověk v nás

338 Kč
318 Kč
Labyrintem revoluce - 11%
(1x)
Historik Jiří Suk v knize Labyrintem revoluce: Aktéři, zápletky a křižovatky jedné politické krize pojednává o československé listopadové revoluci roku 1989 syntetickým způsobem, na základě důkladného studia, s kritickým nadhledem.
společenské vědy

Labyrintem revoluce

537 Kč
478 Kč
Co dělá národy úspěšnými - Síly změny v postkrizovém světě - 11%
Krize roku 2008 udělala konec iluzím, že prosperita a politický klid se budou dál šířit donekonečna. Současný svět je ochromován pomalým růstem a rostoucími nepokoji. Jak tedy můžeme určit, které země budou prosperovat a které se propadnou?
společenské vědy

Co dělá národy úspěšnými - Síly změny v postkrizovém světě

441 Kč
392 Kč
Města zdí. Život a smrt obchodních center - 11%
Kniha Anny Beaty Háblové pojednává o obchodních centrech, jejich architektonickém vývoji, ale i o roli, jakou hrají v životě současné společnosti i v rámci urbanistické struktury města.
společenské vědy

Města zdí. Život a smrt obchodních center

268 Kč
238 Kč
Obrana liberálního vzdělání - 11%
Politici nejen ve Spojených státech a na Západě, ale například i v Japonsku projevují v posledních letech obavy z toho, že mnoho mladých lidí studuje obory, které jsou, stručně řečeno, nepraktické.
společenské vědy

Obrana liberálního vzdělání

176 Kč
156 Kč
Paradoxy demokracie
(1x)
Autor se zabývá vztahem demokracie a republikánství a vztahem demokracie a liberalismu, srovnáním demokracie antické (řecké) a novodobé, vztahem svobody a práva, svobodou a rovností, společensko-smluvními teoriemi a řadou dalších aspektů.
společenské vědy

Paradoxy demokracie

53 Kč
Přání otcem myšlenky - 11%
Autor ve své nové knize popisuje pravidla a podmínky dobré ho vládnutí a zkoumá typické formy politického selhávání.
společenské vědy

Přání otcem myšlenky

405 Kč
360 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 357 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 36 > >>