Nejprodávanější tituly v roce 2017
etnografie, etnologie

Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Rozpad židovského života - 11%

Kolektivní monografie se zabývá stavem a proměnami židovské menšiny v období druhé republiky a zároveň zohledňuje reakce a postoje většinové české (československé) společnosti.

etnografie, etnologie

Rozpad židovského života

293 Kč
260 Kč
Sama mezi Indiány - 20%
(5x)
Tato kniha je vzrušujícím, úchvatným i jímavým příběhem dívky, která prožila dvacet dva let v daleké Amazonii, uprostřed jednoho z posledních přírodních národů. Bělošky, která byla jako dítě v roce 1937 unesena indiány.
etnografie, etnologie
Ukázky

Sama mezi Indiány

248 Kč
198 Kč
Indián - zpráva o archetypu - 11%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace.
etnografie, etnologie

Indián - zpráva o archetypu

179 Kč
159 Kč
Indián - 20%
Autor v historických souvislostech pojednává o tradičních hodnotových a duchovních aspektech lidského bytí v kontrastu se změnami, které přináší současná globalizačně konzumní civilizace. 2. vydání.
etnografie, etnologie
Ukázky

Indián

89 Kč
71 Kč
Rámájana - 6%
Významný staroindický epos v podání předního českého indologa Dušana Zbavitele vychází v nové grafické úpravě.
etnografie, etnologie

Rámájana

253 Kč
238 Kč
Čechy, domov můj - 11%
Publikace Čechy, domov můj chce vzbudit zájem široké veřejnosti o lidovou kulturu hmotnou i duchovní. Knihu doprovází původní stejnojmenné CD s nahrávkou 15 lidových písní ze 14 regionů Čech.
etnografie, etnologie

Čechy, domov můj

314 Kč
279 Kč
Svjatogor - 11%
Byliny o bohatýru Svjatogorovi jsou nedílnou součástí tradice ruské folklorní epiky. Popisují setkání mladého hrdiny Ilji Muromce s jeho starým mentorem, umírajícím obrem Svjatogorem.
etnografie, etnologie

Svjatogor

448 Kč
398 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Cizinci mezi Papuánci - 11%
Kniha se věnuje výkladu prvních kontaktů mezi Papuánci a cizinci, jak autor nazývá Evropany a Australany ovládající ostrov.
etnografie, etnologie

Cizinci mezi Papuánci

305 Kč
271 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 92 položek
1 2 3 .. 10 > >>