Nejprodávanější tituly v roce 2017
Olomoucký kraj

Příběhy olomouckých pomníků a hřbitovů - 11%
Autor pohlíží do historie města tentokrát skrze pomníky a pamětní desky v ulicích upomínající na významné osobnosti i dějinné události, ale rovněž o náhrobky na všech zdejších hřbitovech.
Olomoucký kraj

Příběhy olomouckých pomníků a hřbitovů

251 Kč
223 Kč
Svéhlavá periferie - 11%
Kniha přispívá k hlubšímu poznání procesu utváření nové společnosti v pohraničí českých zemí na příkladu Zábřežska a Šumperska v letech 1945 až 1960. Zaměřuje se na strukturální aspekty demografického vývoje po druhé světové válce.
Olomoucký kraj

Svéhlavá periferie

189 Kč
168 Kč
Kralice na Hané - 11%
(1x)
V letech 2002–2012 bylo v rámci zástavby průmyslové zóny města Prostějova na kat. území Kralic na Hané prozkoumáno rozsáhlé sídliště neolitické kultury s lineární keramikou na ploše více než 11 hektarů.
Olomoucký kraj

Kralice na Hané

83 Kč
74 Kč
Pověsti a události města Olomouce - 11%
(1x)
Tato kniha olomouckých pověstí vyšla původně v němčině v roce 1892. Přesto, že se od té doby v dějinách města událo mnoho nového, je dobré si připomenout i události staré které se nemění, jen na ně občas zapomínáme.
Olomoucký kraj

Pověsti a události města Olomouce

207 Kč
184 Kč
Olomoucké panoptikum - 11%
(1x)
Město Olomouc nebylo a není jen souborem historických památek, dekorativní kulisou připomínající slávu dob minulých, která každodenně přivádí v úžas návštěvníky ze všech koutů světa.
Olomoucký kraj

Olomoucké panoptikum

198 Kč
176 Kč
Archeologie Hostýna - 11%
Vrchol Hostýna je dnes především vnímán jako hojně navštěvované poutní místo, jde ale zároveň i o jedno z nejvýznamnějších moravských hradišť ze závěru doby bronzové a počátku doby železné.
Olomoucký kraj

Archeologie Hostýna

83 Kč
74 Kč
Vodní mlýny na Moravě a ve Slezsku I. - 11%
První z řady titulů zasvěcených těmto unikátním památkám naší minulosti na Moravě a ve Slezsku se věnuje oblasti Jesenicka, Bruntálska, Opavska a Novojičínska.
Olomoucký kraj

Vodní mlýny na Moravě a ve Slezsku I.

261 Kč
232 Kč
Raněstředověké pohřebiště Olomouc – Nemilany - 11%
Kniha obsahuje kompletní souhrn informací o raněstředověkém pohřebišti Olomouc-Nemilany. Jednotlivé kapitoly postupně obeznamují čtenáře s historií archeologického výzkumu a s nálezovými kontexty jednotlivých hrobů.
Olomoucký kraj

Raněstředověké pohřebiště Olomouc – Nemilany

230 Kč
204 Kč
Objevovaná Olomouc - 11%
(1x)
Kniha přiblíží čtenáři dávnou i nedávnou historii Olomouce.
Olomoucký kraj

Objevovaná Olomouc

225 Kč
200 Kč
Mosty a lávky Olomouckého kraje - 11%
Třicetistránková publikace uvádí sto dvacet snímků objektů zajímavých svou konstrukcí, barvou, umístěním, historií nebo výzdobou a průběhem stavby.
Olomoucký kraj

Mosty a lávky Olomouckého kraje

80 Kč
71 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 15 položek
1 2 > >>