Nejprodávanější tituly v roce 2017
báje a legendy

Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún - 6%
(1x)
Příběh o Sigurdovi a Gudrún je součástí Ságy o Völsunzích, ale hlavní hrdina se objevuje i v Eddě. Tolkien spojil zlomky příběhu v ucelenou linii a zpracoval ji za využití eddického verše, při zachování klasického rozměru i aliterací.
báje a legendy
Ukázky

Legenda o Sigurdovi a Gudrún / The Legend of Sigurd and Gudrún

381 Kč
358 Kč
Mahábhárata aneb Velký boj - 6%
(2x)
Staroindický epos Mahábhárata je jedním z nejrozsáhlejších eposů světa, jenž v originále zahrnuje přes dvě stě tisíc veršů. Převyprávění nejpodstatnějších dějových motivů.
báje a legendy

Mahábhárata aneb Velký boj

423 Kč
398 Kč
Rytíři krále Artuše - 11%
Pověst o králi Artušovi, jeho rytířích - Lancelotovi, Gawainovi a dalších od Kruhového stolu, jakož i o kouzelníku Merlinovi a krásné královně Gueneveře podává čtenáři v nové textové úpravě i grafickém ztvárnění.
báje a legendy

Rytíři krále Artuše

314 Kč
279 Kč
Grónské mýty a pověsti - 6%
(2x)
Mýty, pověsti, bajky a písně Inuitů žijících v prostoru od východní Sibiře po východní Grónsko.
báje a legendy

Grónské mýty a pověsti

338 Kč
318 Kč
Artušův pád - 11%
(2x)

Dílo, ve kterém autor zpracoval klasickou artušovskou látku. Text k vydání připravil Christopher Tolkien a doplnil ho obsáhlým komentářem, v němž se věnuje básnickým i prozaickým zpracováním artušovské tematiky.

báje a legendy
Ukázky

Artušův pád

313 Kč
278 Kč
Jak Marta zkrotila draka - 11%
V knize pro děti zpracovala renomovaná spisovatelka Alena Wagnerová pro dnešní dobu velmi inspirativní provensálskou legendu o svaté Martě.
báje a legendy

Jak Marta zkrotila draka

178 Kč
158 Kč
Řecké báje a pověsti - 20%
(3x)
Audiokniha nabízí téměř celou řeckou mytologii (kromě Illiady a Odyssey) tak, jak ji známe z převyprávění Eduarda Petišky (Staré řecké báje a pověsti) určeného především mladým čtenářům.
báje a legendy
Ukázky

Řecké báje a pověsti

199 Kč
159 Kč
Bludný bruslař - 6%
(1x)
Pověsti a legendy ze všech koutů Nizozemska i Flander v převyprávění Eelka de Jonga a výběr nejhezčích povídaček z waterlandského kraje v podání místních vypravěčů ze sbírek Meertensova ústavu v Amsterdamu.
báje a legendy

Bludný bruslař

211 Kč
198 Kč
22 böhmische Legenden - 6%
Tato kniha nabízí čtenáři mnohem víc, než pouhý přehled nejkrásnějších míst v Čechách. Magie každého z nich je však skrytá, nenalistujete ji v žádném průvodci. Čtení v němčině.
báje a legendy

22 böhmische Legenden

281 Kč
264 Kč
Jan Wood, chlapec, který zasadil strom
Napůl báje, napůl skutečný příběh. Jeho počátek leží kdesi v hluboké minulosti daleké Austrálie. Její původní obyvatelé museli ustoupit před kolonizátory až do vyprahlých částí ostrova, ale nevzdali se svých zvyků a rituálů.
báje a legendy

Jan Wood, chlapec, který zasadil strom

179 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 123 položek
<< < 1 2 3 4 .. 13 > >>