Nejprodávanější tituly v roce 2017
báje a legendy

Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky - 11%

Kniha je bohatým, reprezentativním souborem různých žánrů arabské lidové vypravěčské tvorby – v jeho mýtech se prolínají staroarabské (předislámské) mýtické náměty s lidovými, nábožensko-legendárními a koranickými vyprávěními islámské epochy.

báje a legendy
Ukázky

Král světla. Arabské mýty, legendy a pohádky

358 Kč
318 Kč
Pověsti staré Prahy - 11%
Soubor třiceti pověstí a legend, které se vztahují k nejznámějším místům hlavního města Prahy. Tato místa lze dodnes navštívit, a tak se kniha může stát současně i jakýmsi zábavným, atypickým průvodcem, který lze vzít s sebou třeba na procházku.
báje a legendy

Pověsti staré Prahy

179 Kč
159 Kč
Eliášovy příběhy na nebi, na zemi a na moři - 11%
Výběr z biblických příběhů a židovských, křesťanských a muslimských legend o proroku Eliášovi je určen pro všechny, kdo se nebojí pohádek ukrývajících více než jeden význam.
báje a legendy

Eliášovy příběhy na nebi, na zemi a na moři

259 Kč
230 Kč
Potopené zrcadlo - 6%
Výběr z bretaňských legend a pověstí, jejichž kořeny často sahají do dob před příchodem křesťanství, přibližuje českým čtenářům kouzlo této západní výspy Evropy a způsob myšlení jejích obyvatel.
báje a legendy

Potopené zrcadlo

253 Kč
238 Kč
Tibetské báje o Milarepovi - 11%
(1x)
25 příběhů ze starého Tibetu, ve kterých jogín Milarepa tropí lotroviny plné lásky a humoru. Vždy ale pomáhá lidem vidět jejich neduhy a z příběhů na nás dýchne moudrost dávné doby. Kniha je ilustrována ve stylu starých tibetských klášterních thangk.
báje a legendy

Tibetské báje o Milarepovi

288 Kč
256 Kč
Velká kniha o Parzivalovi - 11%
Autor představuje příběh o Parzivalovi jako idealizovaný vzor duchovního vývoje člověka a podává tento středověký příběh jako moderní cestu zasvěcení. Díky této interpretaci se pak mnohým čtenářům otevře smysl středověkého vyprávění.
báje a legendy

Velká kniha o Parzivalovi

531 Kč
472 Kč
Labyrintem pražského tajemna - 6%
Důležitá pragensie z pera svérázného pražského rodáka Pavla Růta, význačného výtvarníka, ilustrátora a sběratele umění.
báje a legendy

Labyrintem pražského tajemna

296 Kč
278 Kč
Duch dvou tváří - 6%
(1x)

Sbírka 46 legend více než 30 indiánských kmenů nabízí bohatý a živý průřez narativním dědictvím původních obyvatel Severní Ameriky.

báje a legendy
Ukázky

Duch dvou tváří

253 Kč
238 Kč
Stvoření Ranga Dunga - 11%
Kniha je souborem autentických vyprávění etnoložky, která strávila na Borneu několik měsíců mezi příslušníky kmene lovců lebek.
báje a legendy

Stvoření Ranga Dunga

215 Kč
191 Kč
Než jsi přišel na svět - 11%
Známý folklorista Howard Schwartz zpracoval prostě a elegantně starou talmudickou legendu o pouti duše před zrozením. Jeho slova spolu s nádhernými ilustracemi Kristiny Swarnerové činí z příběhu skvělou knížku pro čtení před spaním.
báje a legendy

Než jsi přišel na svět

241 Kč
214 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 123 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 13 > >>