Nejprodávanější knihy - říjen 2018
eseje, úvahy, publicistika

Apokalyptický deník - 11%
Kniha dlouhá léta komunistickým režimem vězněného teologa, filosofa a publicisty (1921–1998), inspirovaná mj. Myšlenkami Blaise Pascala.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Apokalyptický deník

233 Kč
207 Kč
Exilová kniha mého srdce - 11%
Tato originální publikace představuje autory, kteří nepatří k jedné generaci a nemají stejnou exilovou zkušenost, ale spojuje je inspirativní vzpomínka na texty, na něž v minulosti narazili a které je výrazně ovlivnily.
eseje, úvahy, publicistika

Exilová kniha mého srdce

Jiří Hanuš (ed.), Jiří Suk (ed.)
178 Kč
158 Kč
Hausboat na soutoku Volhy a Mississippi - 11%
Další knížka známého novináře Jana Petránka obsahuje osm esejů zabývajících se otázkami, které si občas klade každý z nás.
eseje, úvahy, publicistika

Hausboat na soutoku Volhy a Mississippi

62 Kč
55 Kč
Komunismus (nejen) pro děti - 11%
(6x)
Co je kapitalismus? Jaké má neduhy? Můžeme ho nahradit něčím lepším? Na tyto otázky se rozhodla odpovědět německá autorka Bini Adamczak jazykem knih pro děti.
eseje, úvahy, publicistika

Komunismus (nejen) pro děti

143 Kč
127 Kč
Hledání společného světa - 11%
(1x)
Dvacet esejů českého biologa a filozofa Zdeňka Neubauera přináší svěží a neotřelý pohled na přírodu i kulturu. Svět zde není vnímán očima tradiční přírodovědy jako výskytiště lhostejných a nesouvisejících objektů, ...
eseje, úvahy, publicistika

Hledání společného světa

342 Kč
304 Kč
České pohanství 1+2 - 11%

Reedice stěžejního Kalandrova díla, které dokončil na počátku druhé světové války. Rukopis se ale po jeho zatčení a odvlečení do koncentračních táborů ztratil a Kalandra tuto monumentální knihu po svém návratu sepsal v letech 1945 a 1946 znovu.

eseje, úvahy, publicistika

České pohanství 1+2

806 Kč
716 Kč
Ještě jedna jízda na kolotoči - 11%
(3x)

Kniha je cennou výpovědí o procesu vyrovnání s fatální diagnózou. Může být inspirací a povzbuzením pro všechny, kteří ve svém životě nebo v životě svých blízkých prožívají těžké zkoušky. Je potvrzením zásady: každá krize je zároveň šance.

eseje, úvahy, publicistika

Ještě jedna jízda na kolotoči

394 Kč
350 Kč
Do hlubin rybářovy duše - 11%
Knížka Do hlubin rybářovy duše uvádí čtenáře do bohatého života nad i pod vodní hladinou. Vypráví o vodě, rybách, řekách, pramenech, potůčcích, rybnících, rybářích a o tom, co vodní svět a jeho pozorování přináší citlivému člověku.
eseje, úvahy, publicistika

Do hlubin rybářovy duše

116 Kč
103 Kč
Našim přátelům - 11%
Kniha podává analýzu společenského prostředí po spuštění „ekonomické krize“ a zároveň přináší jistá vodítka, jak ve změněné situaci žít a jednat.
eseje, úvahy, publicistika

Našim přátelům

207 Kč
184 Kč
Řeka vědomí - 11%
V knize esejů Řeka vědomí se její autor, neurolog Oliver Sacks, zabývá tématy z oborů, jako je botanika, chemie, me­dicína, neurověda a umění a obrací se na své velké tvůrčí hrdiny vědy – zejména Darwina, Freuda a Williama Jamese.
eseje, úvahy, publicistika

Řeka vědomí

190 Kč
169 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 79 položek
<< < 1 2 3 4 .. 8 > >>