Nejprodávanější tituly - prosinec 2018
historie a politika

Leonardo da Vinci - 11%

Skutečný obraz největšího génia všech dob poskládaný z jeho tisícistránkových deníkových záznamů

Zůstává nejkreativnějším géniem našich dějin. Jaká tajemství nám může odhalit? Autor životopisných bestsellerů Steva Jobse nebo Alberta Einsteina, ov

historie a politika

Leonardo da Vinci

539 Kč
479 Kč
Jan Lucemburský - 11%
(1x)
Český král Jan, první z Lucemburků na českém trůně a manžel Elišky Přemyslovny, je stále postavou přijímanou nejednoznačně - na jedné straně "král cizinec", na druhé "král diplomat".
historie a politika

Jan Lucemburský

539 Kč
479 Kč
Charlotta - 11%
(2x)

Masarykovi byli moderní pár. Oba byli velcí idealisté, přemýšliví, kosmopolitní. Rebelovali v oblasti náboženství, manželství i výchovy dětí. Ne všechno ale tehdejší společnost dokázala přijmout.

historie a politika

Charlotta

359 Kč
319 Kč
Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant - 11%
(1x)
Životopis Jozefa Tisa (1887-1947), katolického kněze a prvního prezidenta Slovenské republiky. Po válce byl Tiso justicí obnovené Československé republiky odsouzen k smrti pro vlastizradu a zločiny proti lidskosti.
historie a politika

Jozef Tiso: kněz, politik, kolaborant

449 Kč
399 Kč
Budovatelé státu - 11%
(1x)
Kniha Budovatelé státu přibližuje životní osudy pěti desítek osobností, které se zásadním způsobem podílely na vzniku Československa v roce 1918.
historie a politika

Budovatelé státu

323 Kč
287 Kč
Boss Babiš - 20%
(9x)
Boss Babiš je reportážní kniha o temném světe miliardáře a politika Andreje Babiše. Shrnuje, v čem je oligarcha Babiš nebezpečný, jak zbohatl, s kým se zapletl a co všechno ještě tají.
historie a politika
Ukázky

Boss Babiš

249 Kč
199 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Bonviván Bohuslav Kilian - 11%
K pozoruhodným osobnostem první Československé republiky patřil i vzdělaný právník, vydavatel a dobrodruh Bohuslav Kilian.
historie a politika

Bonviván Bohuslav Kilian

449 Kč
399 Kč
Rudolf Kopecký: Vzpomínky starého novináře - 11%
(1x)
Rudolf Kopecký pracoval na svých pamětech nazvaných „Vzpomínky starého novináře“ od počátku 60. let až do své smrti. Jedná se o osm dílů o 2350 stranách strojopisu.
historie a politika
Ukázky

Rudolf Kopecký: Vzpomínky starého novináře

269 Kč
239 Kč
Wittgensteinova kniha faktů - 11%
(2x)

Beletristický text s nadhledem líčí příběh rodiny velkokapitalisty. Rodinu popisuje po kapitalistově odchodu. Podobu jeho ženy Poldi si někteří občané Kladna ještě uchovávají v paměti.

historie a politika

Wittgensteinova kniha faktů

313 Kč
278 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 125 položek
1 2 3 .. 13 > >>