Kniha uznávaného odborníka na výživu je věnována doplňkům stravy jako kategorii potravin, která má uplatnění v každodenním životě i ve sportu a významně se podílí na prevenci degenerativních chorob.
Po této kuchařce by měl sáhnout každý, kdo se chce stravovat zdravě a nechce přibývat na váze, má rád nápadité recepty a nemá zrovna moc času ani náladu na složitou přípravu. V žádném případě tedy není určena jen vyznavačům veganské stravy.
Illichova hluboce šokující analýza klinické a sociální reality týkající se chorob vytvořených lékaři zkoumá kulturu zdraví, nemoci a utrpení a obsahuje také historický exkurz do konceptů a obrazů smrti.
Už téměř šest tisíc let se konopí využívá k získávání vláken, jako potravina a poživatina, brzy však byly objeveny i jeho mnohostranné léčebné kvality.
Po létech léčby byla autorka, Antonie Krzemieňová, postavena před rozhodnutí. Má být co dva roky na operačním sále a v mezidobí užívat prášky proti bolesti? Nebo existuje jiná možnost a lze se vyvarovat závislosti na lécích?
Kniha o výživě v těhotenství a při kojení je připravena odborníky – docentem Miroslavem Hronkem a nutriční terapeutkou Hanou Barešovou - jako praktický průvodce stravou ve dvou krásných, ale náročných a svým způsobem výjimečných obdobích života ženy.
Kniha nabízí to, co říká ve svém podtitulu: Návod k jinému myšlení. Její autor zažil po příčném ochrnutí způsobeném přerušením míchy zázrak spontánního uzdravení. Ačkoli jeho páteř zůstala trvale poškozena, nemá žádné potíže a žije jako zdravý člověk.
Jedinečný rádce pro úspěšné otěhotnění, těhotenství, porod i šestinedělí. Věnuje se zdravé výživě a cvičení nejen v období těhotenství, unikátní je zdravé vaření krok za krokem s předními českými šéfkuchaři.
Chodíte s dítětem na logopedii? Pak je tento titul určen právě vám. Naučí vás pochopit nejen příčiny nejčastějších problémů s řečí, ale především principy metodických postupů, které se při odstraňování poruch používají.