Nejprodávanější knihy - duben 2018
filosofie

Češi a Evropa - 11%
(2x)
Evropa a úkol Čechů v ní, reflexe naší nedávné minulosti, národ a nacionalismus. To jsou některá z důležitých témat, kterými se zabýval filosof Ladislav Hejdánek.
filosofie

Češi a Evropa

153 Kč
136 Kč
Strach ze svobody - 11%
Strach ze svobody patří k nejznámějším dílům Ericha Fromma, který ji napsal během exilového pobytu ve Spojených státech, kam musel utéci před Hitlerovým nacismem.
filosofie

Strach ze svobody

347 Kč
308 Kč
Posvátný baldachýn - 11%
Tento čtivý rozbor sociologických kořenů náboženské víry staví na teoriích vědění, jež Peter Berger poprvé zkoumal s Thomasem Luckmannem v knize Společenská výstavba skutečnosti (Sociální konstrukce reality).
filosofie

Posvátný baldachýn

260 Kč
231 Kč
Antropologové v pasti? - 11%
(1x)
Kniha nabízí přehledný a čtivý vhled do současné debaty ve filozofii společenských věd a v kulturní antropologii. Hlavním hrdinou je pojem kultura: autor ho sleduje od jeho vzniku až po současné trendy užití v kognitivních vědách.
filosofie

Antropologové v pasti?

251 Kč
223 Kč
Meditace a Bible - 11%
Jméno autora knihy rabiho Aryeh Kaplana není českému čtenáři neznámé. Po titulech Meditace a kabala, Sefer jecira a Kniha Bahir vychází i překlad dalšího jeho stěžejního díla: Meditace a Bible.
filosofie

Meditace a Bible

267 Kč
238 Kč
Myslet v diktatuře korektnosti - 11%
Existují správné a nesprávné názory? Existují správné a nesprávné postoje? Tyto otázky mají v naší postmoderní době jedinou přijatelnou odpověď: ne, neexistují, protože názory a postoje jsou jen odlišné, nikoli správné či nesprávné.
filosofie

Myslet v diktatuře korektnosti

225 Kč
200 Kč
Pojem vědomí: Jeho jednota a rozmanitost - 11%
Rozdíl mezi starověkou a středověkou filosofií a filosofií po Descartovi bývá obvykle spatřován v tom, že ve starověké a středověké filosofii nenajdeme pojem, který by přesně odpovídal našemu pojmu vědomí. Tento náhled je ovšem správný jen částečně.
filosofie

Pojem vědomí: Jeho jednota a rozmanitost

171 Kč
152 Kč
I-ťing - kniha proměn - 11%
(5x)
Jedna z nejstarších knih lidského rodu, která významně ovlivňovala vývoj čínské civilizace a filozofie. Její původ se váže k počátkům dynastie Sia v 18. století př. n. l.
filosofie

I-ťing - kniha proměn

425 Kč
378 Kč
Hledání pravdy I. - 11%
V prvním dílu své knihy se autor zabývá chybami pocházejícími ze smyslů, imaginace a z intelektu.
filosofie

Hledání pravdy I.

432 Kč
384 Kč
Hledání pravdy II. - 11%
(1x)
Ve čtvrté a páté knize druhého dílu Hledání pravdy Malebranche v návaznosti na předchozí tři knihy pátrá po omylech, tentokrát spojených s lidskými sklony a s vášněmi.
filosofie

Hledání pravdy II.

459 Kč
408 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 156 položek
1 2 3 .. 16 > >>