Nejprodávanější tituly - červenec 2018
botanika

Evoluce všeho - 11%
(3x)
Svět, jak podrobně dokládá Ridley, je prostoupen nikým neplánovanou a neřízenou evolucí, která je zdrojem a motorem všeho důležitého nejen v přírodě, ale i ve společnosti; nové věci vznikají spontánně, v drobných a postupných přírůstcích.
botanika

Evoluce všeho

359 Kč
319 Kč
Zrádní dvojníci jedlých hub - 11%
Publikace se zabývá nejčastějšími možnými záměnami jedlých hub s jejich nepoživatelnými dvojníky, mnohdy velmi nebezpečnými.
botanika

Zrádní dvojníci jedlých hub

198 Kč
176 Kč
O kaktech a jejich narkotických účincích - 11%
(1x)
Studie osobitého botanika a etnografa (1882–1944) představuje dobovou sumu vědeckých poznatků o těchto nedostupných a záhadných rostlinách, botanicky určených jako rod Lophophora, i jeho vlastní zkušenosti a přínos světovému výzkumu.
botanika

O kaktech a jejich narkotických účincích

248 Kč
220 Kč
Keře - 11%
Publikace obsahuje především základní autochtonní a běžně pěstované taxony, ale i méně publikované taxony, které se teprve rozšiřují do kultury.
botanika

Keře

446 Kč
396 Kč
Poznejte stromy podle listů - 11%
Poznávat a určovat stromy je s touto příručkou docela snadné. Listy i jehlice stromů jsou zde vyobrazeny ve skutečné velikosti, takže stačí list položit na obrázek v knize, porovnat, a rychle a jednoduše přijdete na to, o který druh se jedná.
botanika

Poznejte stromy podle listů

269 Kč
239 Kč
Jedovaté rostliny - 11%
Kniha seznamuje čtenáře s jedovatými rostlinami, vyskytujícími se v přírodě u nás i v cizině. Byla napsána pro ty, kteří jedovaté rostliny neznají, chodí kolem nich a mohli by se přiotrávit nebo dokonce zemřít.
botanika

Jedovaté rostliny

269 Kč
239 Kč
Kytičky kolem nás
Rádi se procházíte přírodou a poznáváte kytičky kolem sebe? Občas se vás děti zeptají, jak se rostliny jmenují a vy si nejste jistí? Tak právě pro tyto příležitosti je tato příručka, která vás seznámí s těmi nejčastějšími kytičkami kolem nás.
botanika

Kytičky kolem nás

140 Kč
Biologie rostlin - 15%
Text je rozdělen do kapitol: Stavba rostlinné buňky, Stavba a funkce rostlinných orgánů, Systém a evoluce rostlin, Systém a evoluce hub. Nechybí ani problematika geneticky modifikovaných rostlin. Názornost zvyšují obrázky, grafy a tabulky.
botanika

Biologie rostlin

243 Kč
207 Kč
Kniha o marihuaně - 11%
Publikace shrnuje poznatky o konopí, historii jeho pěstování a používání, sklizni, vysvětluje chemické složení drogy a její působení. Třetí, rozšířené vydání. Doslov Dr. Ivan Douda z nadace Drop In.
botanika

Kniha o marihuaně

178 Kč
158 Kč
Rostliny a jejich půvab v ilustracích Karla Svolinského - 11%
Kniha ukazuje vynikajícími obrázky malíře Karla Svolinského planě kvetoucí rostliny, se kterými se běžně setkáváme při našich procházkách přírodou. Učí krásu rostlin objevovat, vnímat a poznávat.
botanika

Rostliny a jejich půvab v ilustracích Karla Svolinského

449 Kč
399 Kč