Nejprodávanější tituly - srpen 2018
česká společnost a politika

Opuštěná společnost - 11%
(13x)
Šéfredaktor týdeníku Respekt popisuje dobrodružnou českou cestu od vzniku republiky po současnost a zasazuje dnešní politické a společenské události do historického a evropského kontextu.
česká společnost a politika
Ukázky

Opuštěná společnost

260 Kč
231 Kč
Cesty komunistickou diktaturou - 11%
(2x)
Kniha jako celek tak představuje originální příspěvek ke zkoumání čtyřiceti let komunistické diktatury v Československu a promýšlení jejího původu, povahy, proměn a dědictví.
česká společnost a politika
Ukázky

Cesty komunistickou diktaturou

358 Kč
318 Kč
Rod v memoárech
Kniha je cenným příspěvkem k hlubšímu poznání sociálních, kulturních a intelektuálních dějin Hradce Králové. Důraz na téma osobních vzpomínek a memoárů zároveň odpovídá na podněty v současnosti intenzivně rozvíjeného oboru studia paměti.
česká společnost a politika

Rod v memoárech

35 Kč
Imigrace a liberalismus - 11%
Publikace se věnuje aktuálnímu tématu imigrace a její regulace. Text nabídne a prozkoumá některé argumenty dvou typů přístupů k regulaci.
česká společnost a politika

Imigrace a liberalismus

178 Kč
158 Kč
Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou. - 11%
Pérák je zřejmě nejslavnější českou mytickou postavou 20. století. Tento legendární fantom druhé světové války bývá popisován jako hrdina skákající po nočních střechách pomocí ocelových per připevněných na nohou a bojující proti nacistům.
česká společnost a politika
Ukázky

Mýtus o pérákovi. Městská legenda mezi folklorem a populární kulturou.

313 Kč
278 Kč
Klaus - portrét politika ve dvaceti obrazech - 11%
(6x)
Politolog a spisovatel Jiří Pehe podává ve své nové knize ucelený pohled na působení Václava Klause v české i zahraniční politice.
česká společnost a politika

Klaus - portrét politika ve dvaceti obrazech

176 Kč
156 Kč
K české národní povaze - 11%
Hodinové zamyšlení známého spisovatele a publicisty Zdeňka Mahlera o tom, jaké jsou rysy naší národní povahy a jaké nejsou. Promyšlené a přesvědčivé úvahy o tom, proč se domnívá, že povaha naše a celého národa je právě taková, jaká je.
česká společnost a politika

K české národní povaze

225 Kč
200 Kč
České snění - 11%
(3x)
Čtivě napsaná kniha historika Pavla Kosatíka je věnována kolektivním českým snům 19. a 20. století, které vypovídaly zejména o falešných představách, touhách a iluzích, které Češi měli o sobě samých.
česká společnost a politika

České snění

403 Kč
358 Kč
Češi v 1. světové válce, 3. díl - 11%
Závěrečný díl trojdílného vojensko-historického projektu je věnován líčení válečných tažení v Rusku, na Jadranu a v Itálii, konfrontuje popis bitev, které vedla rakousko-uherská armáda, s pohledem reálných válečných zážitků jejich aktérů.
česká společnost a politika

Češi v 1. světové válce, 3. díl

270 Kč
240 Kč
Češi v 1. světové válce, 1. díl - 11%
(1x)
První díl třídílného projektu poskytuje základní fakta a údaje o složení, organizaci, výzbroji a výstroji ozbrojených sil Rakouska-Uherska v předvečer 1. světové války, ale i o prožitcích české společnosti na počátku tohoto konfliktu.
česká společnost a politika
Ukázky

Češi v 1. světové válce, 1. díl

261 Kč
232 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 32 položek
1 2 3 4 > >>