Spojené státy nejsou jen domovem hamburgerů, hotdogů, donatů a splněných amerických snů. Zrodily se tu slavné recepty např. na vejce Benedict, salát Caesar, dort Red velvet a spousty dalších sendvičů, dezertů atd.
Procestovali jsme USA křížem krážem
Tato kuchařka zve všechny milovníky pečení a mlsání na lákavou okružní cestu za evropskými moučníky. Autorem je sympatický kuchař Tobias Müller, který je mezi bloggery, kteří se věnují pečení sladkostí, opravdovým pojmem.
Ať již preferujete creme brulée, dezert, který celosvětově proslavil film Amélie z Montmartru, nebo jemnou smetanovou panna cottu, tato kniha s více než 50 recepty vám přináší mnoho slaných i sladkých variací pro přípravu rafinovaného dezertu.
V posledních letech prožívá kváskové pečení znovuzrození a my objevujeme výraznější chuť kváskového chleba a pečiva. Kniha je zásadním průvodcem pro všechny, kdo chtějí zlepšit své pekařské umění, pokud jde o kváskový chléb všeho druhu.
Nevíte, jak si poradit s kynutým těstem? Jak se má správně šlehat šlehačka? Jak dlouho šlehat piškotové těsto? Zalistujte a dozvíte se to! Vedle dobrých rad v této kuchařce najdete recepty na moučníky všech možných druhů - nepečené, křehké, a linecké, smažené...
Musíte ze zdravotních důvodů držet bezlepkovou dietu, ale rádi mlsáte? Nebo jen chcete z jídelníčku vypustit lepek a ochutnat bezlepkové moučníky? V kuchařce najdete desítky receptů na jednoduché, zdravé, bezlepkové, ale chuťově úžasné dezerty.
Libujete si také v překvapeních? Nic není nemožné. Z mouky, karobového, kypřicího nebo pudinkového prášku – samozřejmě bez lepku – se dají vykouzlit neuvěřitelně chutné kousky vánočního cukroví, nadýchané koláče a buchty i osvěžující moučníky...