Technický pokrok, neustálá touha po ekonomickém růstu a blahobytu a tzv. globalizace pokračují neskutečně rychlým
tempem. Nikdy v minulosti přitom nepostihovala některá onemocnění tolik lidí jako v současném světě.
Čínské učení o výživě.
Tato kniha nenabízí jen dobrý úvod pro laiky, je také dobrou příručkou pro pokročilé, pro praktikanty čínské medicíny.
Je jednou z mála knih, které mohou být umístěny jak v knihovničce, tak i v kuchyni.
První část trojdílné práce Léčivé rostliny - jejich vlastnosti, účinky a použití vybral autor byliny, které mají v Čechách a na Moravě dlouhou tradici a jsou stále používány.
Díky této knize snadno pochopíte základní principy tělesné konstituce, různých onemocnění i příslušných léčebných metod. Základní principy ájurvédy jsou také poprvé ilustrovány inspirativními, esteticky ztvárněným obrazovým materiálem.
Nemoc a uzdravení mají svá pevná pravidla, která nejsou všeobecně známá. Autor popisuje z hlediska své pětadvacetileté léčitelské praxe zdraví a nemoc jako zákonité důsledky našeho pojetí života.