Nejprodávanější e-knihy v roce 2018
filosofie

Člověk a stát - 20%
Významné dílo světové politické filozofie.
filosofie
Ukázky

Člověk a stát

149 Kč
119 Kč
Dobré vlivy - 20%
Čtenář tohoto svazku se seznámí s životem otce Jeronýma. Nejprve prostřednictvím portrétu od otce Mikuláše, který mu byl z jeho žáků nejblíže. Hned potom ve vzpomínkách autora samého.
filosofie
Ukázky

Dobré vlivy

129 Kč
103 Kč
Jean-Jacques Rousseau: od 'Rozpravy o původu nerovnosti' ke 'Společenské smlouvě' - 20%
Milan Sobotka, emeritní profesor novověké filosofie na Univerzitě Karlově v Praze, ve své knize o Jeanu-Jacquesu Rousseauovi vychází z předpokladu, že Rousseau je objevitelem hodnoty druhého (a druhých) pro každého jedince.
filosofie
Ukázky

Jean-Jacques Rousseau: od "Rozpravy o původu nerovnosti" ke "Společenské smlouvě"

100 Kč
80 Kč
Dobro a ctnost pohledem etických a náboženských koncepcí - 20%
Leitmotivem studie, jak už bývá v této společenskovědní disciplíně zvykem, je otázka, tentokrát směřující k tomu, zda není skutečná duchovní a filosofická inspirace spíše záležitostí myslitelů nebo světců žijících na okraji společnosti?
filosofie
Ukázky

Dobro a ctnost pohledem etických a náboženských koncepcí

119 Kč
95 Kč
George Herbert Mead: tělo, mysl a svět - 20%
Jedná se o první komplexní monografií pojednávající o Meadovi v českém prostoru. Jejím předmětem je prezentace a analýza naturalistické filozofie jednání tohoto myslitele a její následná aplikace na rozličné filozofické problémy.
filosofie
Ukázky

George Herbert Mead: tělo, mysl a svět

149 Kč
119 Kč
Skautské vize
Kniha Skautské vize vznikla na základě stejnojmenného cyklu kavárenských debat s různými osobnostmi společenského života. Někteří byli ve skautském oddíle krátkou dobu, jiní jsou dodnes ve skautském hnutí aktivní.
filosofie
Ukázky

Skautské vize

60 Kč
Avadhuta Gíta - 20%
(1x)
Avadhuta Gíta, v překladu „Zpěv vysvobozeného“, je text nekompromisně vyjadřující pozici – stav jogína, potulného askety, který dosáhl této sjednocující mystické zkušenosti.
filosofie
Ukázky

Avadhuta Gíta

80 Kč
64 Kč
Osamělý člověk víry - 20%
Výklad prvních dvou kapitol knihy Berešit (Genesis), v nichž autor nachází dva lidské prototypy - kreativního a majestátného (a majetnického) "Adama I" a Bohu oddaného muže smlouvy, osamělého "Adama II".
filosofie
Ukázky

Osamělý člověk víry

69 Kč
55 Kč
Jak se dělají filosofie - 20%
Autorova důslednost a systematičnost zde nevyúsťuje ve vytvoření jiného, dalšího systému. Ukazuje, že skutečné myšlení začíná právě tam, kde opouští systémy, definice, přihrádky a jiné „strnulé formy.
filosofie
Ukázky

Jak se dělají filosofie

149 Kč
119 Kč
Ma´ase Merkava - 20%
Kniha se zabývá fascinujícím pozdně starověkým mystickým textem, který vznikl v talmudickém období v židovském prostředí v oblasti Blízkého východu.
filosofie
Ukázky

Ma´ase Merkava

79 Kč
63 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 73 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 > >>