Nejprodávanější tituly - leden 2019
poezie

Hranice a zdi
Kniha Hranice a zdi je již pátou sbírkou autora, jehož tvorba vzbudila nebývalý ohlas. Těsnohlídek se vrací k delším útvarům, které charakterizovaly především jeho debut Násilí bez předsudků (Cena Jiřího Ortena).
poezie

Hranice a zdi

132 Kč
Listy trávy
Kniha Listy trávy je první český překlad původního vydání Leaves of Grass (1855) Walta Whitmana. Obsahuje i pasáže, které v pozdějších vydáních sám básník vyškrtal nebo poupravil.
poezie

Listy trávy

267 Kč
Listy v tichu
(3x)

Útlá knížka veršů, které, psané úsporným jazykem, sdělují hluboký obsah. Dojem z nich umocňují krásné fotografie, jež nejsou pouze ilustračním doplňkem.

poezie

Listy v tichu

207 Kč
Návštěvy
(1x)

Básnická sbírka.




Krása,
s právem disonance, je ovšem
nezadatelná. Pták letí
na prázdné místo formace.
poezie

Návštěvy

149 Kč
Nesmysl!
(1x)
Nesmysl provází člověka odjakživa. V životě, v kultuře, ve společnosti, v politice. V literatuře, zejména v poezii, ať té domácí, nebo překladové, má velmi pěknou a bohatou tradici, kterou není na škodu čas od času připomenout.
poezie

Nesmysl!

241 Kč
Příhody při shazování kůží
Burleskní Příhody při shazování kůží, podle nichž je nazván celý tento soubor autorových próz, jsou tvořeny úvodními kapitolami zamýšlené novely, na které Thomas pracoval především v květnu a červnu 1941; ...
poezie

Příhody při shazování kůží

243 Kč
Racek a moře
(1x)

Lukáš Pavlásek se ve své nové knize Racek a moře představí v nečekané poloze romantického básníka a pozorovatele. Na svých cestách za prací komika si fotí svět kolem sebe a hlavně píše básně.

poezie

Racek a moře

251 Kč
Sen o třetí plíci
Irena Šťastná prokázala svoje kvality předchozími čtyřmi básnickými sbírkami.
poezie

Sen o třetí plíci

161 Kč
Šum v podvědomí
Ve své páté sbírce Jan Laňka komentuje život kolem sebe. Zaujme už titulní básní Šum v podvědomí, která dala sbírce jméno: Jsem člověk z masa, krve, plno kostí / Ochočen matkou, otcem, společností / A pod tíhou evoluční křivky v grafu ...
poezie

Šum v podvědomí

116 Kč
Ubírati se
Nejnovější básnická sbírka žijícího klasika české poezie Karla Šiktance shrnuje pod příznačným názvem Ubírati se verše z let 2016–2018. S přibývajícími léty vyzařují klidnou moudrost a pokoru vůči světu a po okraj naplněnému životu.
poezie

Ubírati se

144 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 212 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 22 > >>