Nejprodávanější Kniha - říjen 2019
Afrika

Za oponou války
(4x)
Jakub Szántó v knize přibližuje své dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí, které během své kariéry televizního novináře v uplynulých dvou dekádách natáčel.
Afrika
Ukázky

Za oponou války

268 Kč
Mambo? Poa! Zanzibar
Autorské duo Vladimir 518 a fotograf Tomáš Souček provede čtenáře na více než pěti stech stranách komplikovaným světem současného Zanzibaru, který byl vždy v kontextu celé východní Afriky tavícím kotlem různorodých kulturních vlivů.
Afrika

Mambo? Poa! Zanzibar

900 Kč
Namibie
Jestlipak víte, kolik kilometrů je dlouhá Namibská poušť a jak jsou vysoké Viktoriiny vodopády? Nový průvodce po Namibii vám prozradí další zásadní i drobné zajímavosti ze světa této divoké, překrásné země jako stvořené pro dobrodružství.
Afrika

Namibie

376 Kč
Země čtyř vůní
Proč se slepec nebál tygra? Jak to bylo, když dostal králík chuť na banány? Proč chtěla lenivá žena vylít moře? Jak tři mladíci přesvědčili strýce Kima, že je jeho prasátko duchem?
Afrika

Země čtyř vůní

242 Kč
Marocké království
(1x)
Stručný přehled dějin včetně chronologického výčtu nejdůležitějších historických dat do roku 2015, informace o historických městech, o architektonických památkách, o přírodě a marockém horpodářství.
Afrika

Marocké království

59 Kč
Češi u Tobruku
Kniha přináší osobní autentické výpovědi mužů, kteří v roce 1941 bojovali v řadách československého 11. pěšího praporu u obklíčeného libyjského města Tobruk a společně s ostatními spojeneckými vojáky ho ubránili před německo-italskou přesilou.
Afrika

Češi u Tobruku

162 Kč
Československo a francouzská Afrika 1948–1968
(1x)
Na základě mnohaletého výzkumu v českých i francouzských archivech autor podrobně vykresluje podporu komunistického Československa národněosvobozeneckým hnutím ve francouzských koloniích.
Afrika

Československo a francouzská Afrika 1948–1968

261 Kč