Nejprodávanější tituly - říjen 2019
světová poezie

Tráva podél cesty - 11%

Poutník a mnich Santóka Taneda (1882–1940) zosobňuje tradiční zenové hodnoty jednoduchosti, osamění a pomíjivosti. Jeho poezie zrcadlí život plný protikladů. Osamělé souznění s přírodou střídají okamžiky hlubokého lidského sblížení.

světová poezie

Tráva podél cesty

241 Kč
214 Kč
Víš, co má v plínce myš ? - 11%
(2x)
Půvabná kreslená knížka známého belgického spisovatele a ilustrátora Guido van Genechtena, která se brzy stala světovým bestsellerem. S textem básníka Hynka Viléma pobaví jemným humorem a navíc naučí vaše dítě chodit na nočníček.
světová poezie

Víš, co má v plínce myš ?

269 Kč
239 Kč
Vzdálená láska - 11%
(3x)
Útlý Rudelův zpěvník je v tomto svazku přetlumočen v plném rozsahu. Překlady jsou uvedeny studií o trobadorské poezii, zrcadlově konfrontovány s originálním zněním Rudelových canson a doprovozeny interpretačním komentářem.
světová poezie

Vzdálená láska

205 Kč
182 Kč
Prorok - 11%
(1x)
Nesmrtelná klasika, Džibránovo vrcholné dílo, filosofická báseň v próze týkající se zásadních témat lidského života a smrti, v novém překladu Pavly Piňosové.
světová poezie

Prorok

133 Kč
118 Kč
Kornet: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilkeho - 11%
(1x)
Báseň s německým názvem Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke vychází v zrcadlovém překladu.
světová poezie

Kornet: Píseň o lásce a smrti korneta Kryštofa Rilkeho

180 Kč
160 Kč
Malá kniha života Chalíla Džibrána - 11%
(1x)
Posledních osmdesát let zdobí krásná slova libanonsko-amerického básníka Chalíla Džibrána vše od přáníček a svatebních pozvánek až po inspirativní obrazy a korporátní motivační literaturu. Džibrán je třetím nejprodávanějším básníkem.
světová poezie

Malá kniha života Chalíla Džibrána

224 Kč
199 Kč
Rozptylování - 11%
Lyrická kolekce Rozptylování byla oceněna britskou knižní cenou Costa za poezii a zároveň získala titul Kniha roku 2009. Sbírka básní, přeložená v původní koncepci, je poctou básníkově ženě, divadelní a seriálové herečce Lucindě Ganeové.
světová poezie

Rozptylování

216 Kč
192 Kč
Stalaktit - 11%
Básnická sbírka Stalaktit s odkazem na význam tohoto slova zvažuje mj. především samu poezii, sám princip básnění. „Hledat neuchopitelné verše je totéž jako sledovat / záři dávno vyhaslé hvězdy,“ píše autor.
světová poezie

Stalaktit

161 Kč
143 Kč
tento chléb přežvykovat, psacími písmeny - 11%
(1x)
Nesouvislý rozhovor tří jihoamerických básníků. Jazyk zborcený hrůzami dvacátého století. Latinská Amerika jako Babylon, kde básníci dávno nemluví stejnou řečí, ale jediným domovem je právě řeč. A v těch rozvalinách zázrak ironie.
světová poezie

tento chléb přežvykovat, psacími písmeny

269 Kč
239 Kč
Déšť z plané růže - 11%
(1x)
V nepřekonaném překladu Hany Žantovské znovu vychází výbor z básnického díla anglického romantického básníka Johna Keatse (1795–1821), opatřený poznámkami překladatelky a doslovem.
světová poezie

Déšť z plané růže

205 Kč
182 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 40 položek
<< < 1 2 3 4 > >>