Nejprodávanější Kniha - říjen 2019
moderní dějiny

Expedice - 11%
(1x)
Výtvarnici, která nemá ráda zimu, natolik zaujme tajemný osud polární expedice, že vystuduje medicínu a vydá se na vlastní pěst po jejích stopách. Kniha plná textu, fotografií, ledu a vášně.
moderní dějiny

Expedice

358 Kč
318 Kč
František Fridrich - 16%
Výpravná fotografická monografie Jiřího Koliše o předním českém fotografovi 19. století Františku Fridrichovi 1829 – 1892. Kniha obsahuje více než 800 unikátních fotografií a dobových dokumentů nejen z tehdejší Prahy.
moderní dějiny

František Fridrich

1 895 Kč
1 596 Kč
Kosmonauti na pokraji smrti - 11%
Od Gagarinova letu se stali kosmonauti nefalšovanými hrdiny doby, ovšem málokdo domýšlel rizika, která podstupují – dokud se neobjevily zprávy o mimořádných potížích během jejich výprav, což obě velmoci studené války nerady přiznávaly.
moderní dějiny

Kosmonauti na pokraji smrti

359 Kč
319 Kč
Nacistická kulturní politika v Protektorátu - 11%
Monografická práce Volkera Mohna je zásadním příspěvkem k fungování nacistického režimu a správy Protektorátu Čechy a Morava a rovněž k chování české společnosti za okupace.
moderní dějiny
Ukázky

Nacistická kulturní politika v Protektorátu

447 Kč
398 Kč
Neznámí hrdinové mluvili i německy - 11%
Z třinácti milionů obyvatel Československa patřily v prvním dvacetiletí jeho existence více než 3 miliony k německé národnosti.
moderní dějiny

Neznámí hrdinové mluvili i německy

242 Kč
215 Kč
Osudové okamžiky Československa - 11%
Jak probíhaly obě okupace, co se dělo během komunistického puče nebo kdo stál za sametovou revolucí?
moderní dějiny

Osudové okamžiky Československa

539 Kč
479 Kč
Spravedliví zrádci. Sousedé z Volyně - 11%
(1x)
Volyňský masakr – etnické čistky polských obyvatel na Ukrajině, které probíhaly od února roku 1943 do února roku následujícího. Reportér Witold Szabłowski hovořil s pamětníky tragických událostí přesahujících svou brutalitou naši představivost...
moderní dějiny

Spravedliví zrádci. Sousedé z Volyně

269 Kč
239 Kč
Šumavští rodáci vzpomínají 3 - 11%
O tom, jaká byla Šumava v dobách jejich dětství a mládí, vzpomínají její rodáci. Každý příběh je jako kamínek do mozaiky obrazu Šumavy před válkou, za války a po válce. Eduard Steun ve svém příspěvku Vznik a zánik samoty Steindl (U Matesa) píše, že j
moderní dějiny

Šumavští rodáci vzpomínají 3

269 Kč
239 Kč
Nezbytná, osvobozující, pomlouvaná - 11%
Kniha představuje formy a proměny ženské práce v 19. a 20. století. Přibližuje dobové diskuse a reflektování ženské práce, její vývoj a determinaci genderem, třídou, náboženstvím nebo regionem.
moderní dějiny

Nezbytná, osvobozující, pomlouvaná

341 Kč
303 Kč
Sáhnout si do ran tohoto světa - 11%
Kniha je první souhrnnou syntézou dějin Církve československé (husitské) v období druhé republiky a nacistické okupace. Primárně se zaměřuje na perzekuci a rezistenci tohoto po římskokatolické církvi druhého nejpočetnějšího církevního společenství...
moderní dějiny

Sáhnout si do ran tohoto světa

162 Kč
144 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 50 položek
<< < 1 2 3 4 5 > >>